Cata prensesim sürekli tüpün dışında geziyor

Batusakarys

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba, geçen hafta bulmuş olduğum prensese böyle geçici bir yer yaptım ve bir işçi eklemesi yaptım. Her şey sorunsuz. Kuma iki adet tüp gömdüm; birisi nemli, birisi kuru. İşçi çok güzel çalışıyor. Canlı yem atıyorum, direkt alıyor, nemli tüpe taşıyor. Sağ tarafa da şekerli su tüpü koydum, oradan şekerli su ihtiyacını karşılıyorlar. Fakat şöyle bir sorun var: Prenses döllenmediği için midir bilemem ama (öyle düşünüyorum, kanatlarını da hâlen dökmedi) tüpün dışında geziyor. Hatta işçi bazen ağzından tutup prensesi tüpe çekiyor yemek bulduğu zaman.

Şimdi asıl soruma geleyim: Yakınlarda elime kraliçe ulaşacak. Şu an başka şehirdeyim ve bu türden bulunduğum şehirde hiç yok. Gelecek olan kraliçeyi bu prensesin yanına eklersem uyum sağlarlar mı? Nasıl olur? Fikirlerinizi ve önerilerinizi paylaşır mısınız?

(Prensesi başka bir şehirde buldum. Eğer bulunduğum şehirde dışarı salarsam ölür. Ne yapmam lazım?)

Ekli dosyalar

• IMG_8157.jpeg
    IMG_8157.jpeg
    61.9 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8159.jpeg
    IMG_8159.jpeg
    73.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_8156.jpeg
    IMG_8156.jpeg
    79.2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_8158.jpeg
    IMG_8158.jpeg
    68.3 KB · Görüntüleme: 18

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Cataglyhis cinsinde kanat dökmeyen kraliçeler çok yüksek ihtimalle çiftleşmemiş oluyor. Kaçmayı istemesi de bunu açıklar nitelikte bence.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Bende de vardı böyle, kanatlıydı ama sürekli kanatlarını atmaya çalışıyordu. En sonunda attı. Biraz takip edin belki kanatlarını atmaya çalışıyor olabilir. Benimki de sürekli dışarıda geziniyor ama gece oldu mu yuvalarına giriyorlar. İşçi de ekledim. Takip edelim bakalım. Düzenli besleme ve sıcaklık çok önemli diye düşünüyorum.

Bir de başka yerden aldığınız bir kraliçeyi/prensesi başka bir yere salmayın. Yapabiliyorsanız ölene kadar bakın.

Batusakarys

Larva
Üye
Bende de vardı böyle, kanatlıydı ama sürekli kanatlarını atmaya çalışıyordu. En sonunda attı. Biraz takip edin belki kanatlarını atmaya çalışıyor olabilir. Benimki de sürekli dışarıda geziniyor ama gece oldu mu yuvalarına giriyorlar. İşçi de ekledim. Takip edelim bakalım. Düzenli besleme ve sıcaklık çok önemli diye düşünüyorum.

Bir de başka yerden aldığınız bir kraliçeyi/prensesi başka bir yere salmayın. Yapabiliyorsanız ölene kadar bakın.
mecbur o yüzden bakmak istiyorum salamam demeniz gibi.