Cata Nodus Outworld olmuş mu?

hamzakaragel

Yumurta
Üye
3 isci ekledigim Cataglyphis Nodus kraliceme bi outworld yapmaya calistim. Su an cakil taslari ve bi kac buyuk tas koydum (Taslari kaynatip koydum). İki sise kapagina pamuk koyup sekerli ve normal su koydum. İki test tupu var. Kirmizi asetat kagidim olmadigi icin Kralicenin icinde oldugu tupun ustunu cakil taslariyla kapattim, Kagitla kapatmistim ama icerisi tam karanlik olmadigi icin cakil taslariyla kapattim. Buyuk tasin ustu 38.5 derece, Cakil taslarinin ustu 34-35 derece. Bi kac saat disarida gunesin altinda incelemistim sicakliklar bu yuzden olabilir. İceriye bi derece ve isitici pad alacagim. Biliyorum kum eksik. Kum için ne onerirsiniz? Ve eksik gordugunuz birsey var mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20220715_155833.jpg
    IMG_20220715_155833.jpg
    69.2 KB · Görüntüleme: 38

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kum fazlasıyla eksik çakıl taşı çok fazla ve kalın. Kum için silis kum öneririm fakat kalınlıkta burada çok önemli, 5 mm üzeri kazmaya çalışıyorlar ve yuva yapmaya çalışıyorlar. En iyisi 2-3 mm arası tutmak kum kalınlığını. Onun dışında eksik bir şey göremedim. Diğer tüp kafa karıştırıcı olabilir kraliçe için ama zaten karanlığı tercih edecektir

hamzakaragel

Yumurta
Üye
Kum fazlasıyla eksik çakıl taşı çok fazla ve kalın. Kum için silis kum öneririm fakat kalınlıkta burada çok önemli, 5 mm üzeri kazmaya çalışıyorlar ve yuva yapmaya çalışıyorlar. En iyisi 2-3 mm arası tutmak kum kalınlığını. Onun dışında eksik bir şey göremedim. Diğer tüp kafa karıştırıcı olabilir kraliçe için ama zaten karanlığı tercih edecektir
Anladim. Tesekkur ederim