Canlılar hakkında kısa ve öz bilgiler

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Merhabalar dostlar, bugün forum için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir fikir ile karşınızdayım.
Burayı herkesin canlılar hakkında öğrendiği gerçekliği kesin olan bilgileri, kısa bir şekilde, kaynağıyla beraber paylaştığı bir yer haline getirmeyi düşünüyorum. Böylece insanların canlılar hakkında daha fazla bilgiye sahip olacaklarını hemde araştırma isteği kazanacaklarını düşünüyorum. Herkes öğrendiği veya bildiği şeyleri tek mesajda 5 bilgi ve fazlası olacak şekilde paylaşırsa güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
1-)Tam olmayan ya da yarı başkalaşım geçiren böceklerin genç hallerine "Nimf" adı verilir ve genelde yetişkin hallerinin minyatürleridirler. Örneğin; Çekirge,tahta kurusu.

2-)Eski dönemlerde özellikle kelebek gibi takımların türlerinde larva ve yetişkin hallerinin farklı türler sanıldığı ve öyle kayıtlara geçtiği bilinmektedir.

3-)Tam başkalaşım geçiren böceklerin hayat döngüsü yumurtadan çıkan larva, larvanın kendisinin bir pupa içerisine kapatması ve pupanın açılmasıyla beraber genelde kanatlı yetişkin formuna dönüşmesi şeklinde ilerler.

4-)Sadece kınkanatlılar takımında yaklaşık 350.000 tür yer almaktadır.

5-)Çekirgeler ses çıkarmasıyla bilinir, fakat bunu bir ses çıkartma organı aracılığıyla yapmazlar, arka ayaklarını sürterek ses çıkarırlar ve genelde erkekler dişilerine bu şekilde kur yaparlar.