Canlı yemim yok.

Egemen_Dolgun

Yumurta
Üye
Ailem canlı yeme ve sinek dondurmama izin vermiyor yumurta,salam,sosis gibi şeyler mi veriyim?Ne önerirsiniz?

(Tür Messor)(3 işçili)

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Canlı yem dışında ana besin olarak bir alternatifiniz yok maalesef.

otsavas

Pupa
Üye
Eğer koku sıkıntıysa temiz bakarsanız kokmayacağını ve herhangi bir pislik çıkmayacağını söyleyebilirsiniz.
Sinek falan verip bu riski almalı mıyım?
hayır kesinlikle böyle bir şey yapmayın hastalık kampa ihtimalli çok yüksek.

otsavas

Pupa
Üye
Annem çok rahatsız olur hayatta baktırmaz.
Dışardan alınan böceği kaynatma gibi yöntemler ama bu yöntem hem böceği bulması filan zor ikincisi kaynatınca hastalık riski 0 iniyo diye bir şey yok en sağlıklısı canlı yem ikna etmeye çalışın aslında pis canlılar olmadığını filan söyleyin. Canlı yemsiz bu hobi olmaz.

omereymenc

Minör
Üye
Annem çok rahatsız olur hayatta baktırmaz.
canlı yem şarttır. depo falan varsa orada bakmayı teklif edin. Kısa süre idareten bulduğunuz canlıları (doğada olsa iyi olur) dondurup veya kaynatıp (daha risksiz) verebilirsiniz. Fakat besin değeri düşebilir ve risk barındırır. Anlayacağınız canlı yem şart. Yumurta,salam falan bunlarda atıştırmalık gibidir sürekli verilmesi doğrdu değildir.

Egemen_Dolgun

Yumurta
Üye
canlı yem şarttır. depo falan varsa orada bakmayı teklif edin. Kısa süre idareten bulduğunuz canlıları (doğada olsa iyi olur) dondurup veya kaynatıp (daha risksiz) verebilirsiniz. Fakat besin değeri düşebilir ve risk barındırır. Anlayacağınız canlı yem şart. Yumurta,salam falan bunlarda atıştırmalık gibidir sürekli verilmesi doğrdu değildir.
Bodrum'da baksam un kurtları sıcaktan ölmezler mi?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
bir şey olmaz yazın. Aldıktan sonra üzerine sineklik takmayı unutmayın.
Un kurtları tırmanamıyor böceklerde uçamıyor hocam ağzı açık bile durabilir ama bi kapağa hava delikleri açıp kapatmak en doğrusu.

otsavas

Pupa
Üye
Un kurtları tırmanamıyor böceklerde uçamıyor hocam ağzı açık bile durabilir ama bi kapağa hava delikleri açıp kapatmak en doğrusu.
sıkıntı kaçmaları değil başka bir böceğin yataklığa yumurta bırakması örneğin güve.

otsavas

Pupa
Üye
Meyve sineği larvası falan veriyorlardı ona annem izin verebilir belki.O olabilir mi?
Hocam bana kalırsa o yöntem daha pis hazırladığınız karışımın kurtlanmasını bekleyeceksiniz ve bunu bir kaç nesil yapmanız gerekiyor gelen sinekte zehir varsa zehirsiz temiz hale gelene kadar yumurtalar çıkacak sineğe dönüşecek yumurtlayacak filan.

Egemen_Dolgun

Yumurta
Üye
Hocam bana kalırsa o yöntem daha pis hazırladığınız karışımın kurtlanmasını bekleyeceksiniz ve bunu bir kaç nesil yapmanız gerekiyor gelen sinekte zehir varsa zehirsiz temiz hale gelene kadar yumurtalar çıkacak sineğe dönüşecek yumurtlayacak filan.
Anladım reis sağolasın benim un kurdundaki tek korkum babam Bodrum'da iş falan yapıyo bizim kutuyu devirirse ne yapıcam?

otsavas

Pupa
Üye
Anladım reis sağolasın benim un kurdundaki tek korkum babam Bodrum'da iş falan yapıyo bizim kutuyu devirirse ne yapıcam?
hocam sineklik takın. İsterseniz yere yakın koyun. sineklik takarsanız kutu devrilse dahi un kurtlarına bişi olmaz.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yere yakın bir yere koyabilirsin hocam.