Canlı yem

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Tüpte hep tohum ve şekerli su bulunuyor ama sadece alternatif besinlerle besliyorum ailem unkurduna izin vermediği için ailelerin daha az iğreneceğini düşündüğünüz canlı yem çeşitleri biliyorsanız yazabilirmisiniz kraliçe aralıksız yumurtluyo haftada bir bakıyorum her hafta yeni yumurtalar oluyor ama böyle çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum bu arada karıncaların cinsi messor ona göre yazarsanız sevinirim

İkincisi de kraliçenin aralıksız yumurtlaması iyi beslendiğini gösterir mi

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İyi akşamlar, öncelikle sağlıklı olup olmadığı konusuna değinmek istiyorum. Messorlarınızı sürekli tohum ile besleyebilirsiniz, bir sorun olmaz. Sadece yumurta üretmek için gereken protein miktarı tohum tarafından karşılandığı için daha az üreyeceklerdir. İkinci bir husus ise iğrenç meselesi. Dubia, tartara, hamam böceği, un kurdu, morio kurdu, meyve sineği vs. hepsi görüntü bakımından şayet aileniz için hoş karşılanmayabilir. Kurutulmuş un kurdunu belki tercih edebilirsiniz. Bunlara da bir göz atın derim, karar sizin. Kraliçenin çok yumurtlaması iyiye işaret olabilir. Bu durum ortam şartlarını yerine getirdiğiniz ve kraliçeyi düzgün beslediğinizi gösterir.

Muhammet18

Yumurta
Üye
İyi akşamlar, öncelikle sağlıklı olup olmadığı konusuna değinmek istiyorum. Messorlarınızı sürekli tohum ile besleyebilirsiniz, bir sorun olmaz. Sadece yumurta üretmek için gereken protein miktarı tohum tarafından karşılandığı için daha az üreyeceklerdir. İkinci bir husus ise iğrenç meselesi. Dubia, tartara, hamam böceği, un kurdu, morio kurdu, meyve sineği vs. hepsi görüntü bakımından şayet aileniz için hoş karşılanmayabilir. Kurutulmuş un kurdunu belki tercih edebilirsiniz. Bunlara da bir göz atın derim, karar sizin. Kraliçenin çok yumurtlaması iyiye işaret olabilir. Bu durum ortam şartlarını yerine getirdiğiniz ve kraliçeyi düzgün beslediğinizi gösterir.
Abi kurutulmuş un kurdunu nasıl kircaklar ve protein değeri aynı mi

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Abi kurutulmuş un kurdunu nasıl kircaklar ve protein değeri aynı mi
Kırmak mı? Kırılıyor mu ki? Canlı un kurduna oranla biraz daha düşük protein değerine sahip olduğunu duymuştum. Yine de çok fark edilebilir bir oranlama yapmak zor. Protein değerleri gerçekten belirleyici olmuyor bu yüzden. Canlı ile kurutulmuş arasındaki farkı verimliliğe kıyaslamak zor.

Muhammet18

Yumurta
Üye
Kırmak mı? Kırılıyor mu ki? Canlı un kurduna oranla biraz daha düşük protein değerine sahip olduğunu duymuştum. Yine de çok fark edilebilir bir oranlama yapmak zor. Protein değerleri gerçekten belirleyici olmuyor bu yüzden. Canlı ile kurutulmuş arasındaki farkı verimliliğe kıyaslamak zor.
Kirilmiyor sa nasıl yiyecekler

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Kurutulmuş besinlerin içerisindeki oranlar herzaman daha fazladır çünki içerisinde su bulunmaz

100 adet un kurdu alıp dondurabilirsiniz vereceğiniz zaman aralarından 1 tane alıp biraz suda bekleterek çözünmesini sağlayabilirsiniz

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hepinize eyvallah ya alıp dondururum yada kuru alırım