Canlı yem sorunsalı

Ardaktc

Larva
Üye
İki gün önce yoldan geldim. L5 GP tarantulamın yuvası bozulmuş. Kendi torfu eşeleyip kendine mağara yapmıştı. Şimdi de hep kabın köşesinde kaptan çıkmak istiyor. 1. sorunum onu nasıl sakinleştirebileceğim. 2.si de elimde can yem kalmadı, alternatif olarak ne yapabilirim? Dışarıdan böcek mi bulmalıyım, yoksa farklı bir öneriniz var mı?

Misshuppi

Yumurta
Üye
Dışarıdan böcek bulursun, bulmasına da dışarıdaki böcekle beslenmez. Neden diyecek olursan; dışarıdaki böceklerde olacak problemleri söyleyeyim sana: 1- parazit riski, 2- mite riski, 3- böcek ilaçlaması olduysa civarda taşıyıcı olabilir, bu da tarantulanın ölmesine yol açar. Hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum. Canlı yem alman şart. Alana kadar alternatif olarak et verebilirsin; onu da yer mi, yemez mi bilemiyorum, denemen lazım.

Hasancık

Majör
Üye
İki gün önce yoldan geldim. L5 GP tarantulamın yuvası bozulmuş. Kendi torfu eşeleyip kendine mağara yapmıştı. Şimdi de hep kabın köşesinde kaptan çıkmak istiyor. 1. sorunum onu nasıl sakinleştirebileceğim. 2.si de elimde can yem kalmadı, alternatif olarak ne yapabilirim? Dışarıdan böcek mi bulmalıyım, yoksa farklı bir öneriniz var mı?
Merhabalar, sakinleşmesi için beklemekten başka çareniz yok. Fazla titreşim olmayacak, karanlık bir ortamda bekletirseniz eninde sonunda sakinleşir. Bir an önce canlı yem temin edin; canlı yeminiz elinize ulaşana kadar tarantulanız dayanabilir.