Merhaba, Tetramorium kolonim için canlı yem almayı düşünüyorum, un kurdu, bufalo kurdu ve dubia vb. arasında hangisini önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Çok pis olmaları sebebiyle un kurdu tercih etmiyorum. Buffalo veya dubia olabilir size kalmış.Merhaba, Tetramorium kolonim için canlı yem almayı düşünüyorum, un kurdu, bufalo kurdu ve dubia vb. arasında hangisini önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Başlangıç olarak genelde un kurdu tercih ediliyor.Bence en iyisi un kurduyla başlayıp sonra farklı canlı yemlerle desteklemek.Merhaba, Tetramorium kolonim için canlı yem almayı düşünüyorum, un kurdu, bufalo kurdu ve dubia vb. arasında hangisini önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Aslında un kurtları pis değillerdir. Üretim koşulları kötü ise canlıda bu durumdan etkilenir.Çok pis olmaları sebebiyle un kurdu tercih etmiyorum. Buffalo veya dubia olabilir size kalmış.
İnternet üzerinden birçok site var. Veya wp gruplarında satan kişiler var. Antalya çekirge, ankara canlıyem, adana canlıyem vs. En kolay bakım un kurdu bakımıdır.Peki nerden alabilirim yada bulabilirim ve hangisinin bakımı daha kolay.
Evet haklısınız aslında, daha çok "temiz tutmak kolay değil" şeklinde düzeltsem ifademi daha doğru olur. Havalandırma önemli.Aslında un kurtları pis değillerdir. Üretim koşulları kötü ise canlıda bu durumdan etkilenir.
Forumda fazladan canlı yemim var diyen bir arkadaş vardı.Ona sorabilirsiniz.Peki nerden alabilirim yada bulabilirim ve hangisinin bakımı daha kolay.
Arkadasa neden ulaşabilirim.Forumda fazladan canlı yemim var diyen bir arkadaş vardı.Ona sorabilirsiniz.
Foruma konu açmıştı.Bulursam kullanıcı adını atarımArkadasa neden ulaşabilirim.
Foruma konu açmıştı.Bulursam kullanıcı adını atarım
Teşekkür ediyorum benim icin en önemlisi bakım kolaylığı ve şöyle birseyde var bir arkadasla birlikte alcaz onada danışmam lazım tekrardan herkeze yardımları icin teşekkür ediyorum.Aslında tartara da çok kolay ama çok hoş görülmüyor insanlar tarafından. Çiftleşme ve büyüme hızı dubia'dan yüksek ve tek sorunu yüksek bir kapta tutmanız gerekiyor kaçmamaları için. Üzerlerinde çalışırken ikinci bir kap içinde kullanırsanız kaçma ihtimali yok denecek kadar az.
En hızlı un kurdu ürer. Tartarayı bilmiyorum ama morilarda 20 böcekle bile baya yavru alınabiliyor. Üstelik üreme hızlarıda aynı ve morilar daha büyük boylara daha hızlı ulaşıyor. Böceklerin olduğu kabı birbirini daha rahat görecekleri ama alanlarını çok daraltmayacak seviyede kısaltın. Ardından kabı sıcak bir ortama koyun, mümkünse güneş ışığından koruyun. Ek olarak karma unlarla yataklığı doldurun ve 2 günde bir sulu besin verin. Yapabileceğiniz en iyi şey bu olur.arkadaşlar en hızlı şekilde canlı yem üretilmek için yapılması gerekenler ne elimde morio kurdu tartara un kurdu var 11 tane tarantulam var en hızlı şekilde üretim yapmam lazım
yataklığı toz halinde yulaf ile yapıyorum siz ne önerirsiniz yumurtaların olduğu yataklığım biraz nemlendi sanırım hiç verim alamadım o yüzden mikro un kurtları oluşmadı orada yani belkide yataklığı değiştirmek en mantıklı çözüm olcaktır.En hızlı un kurdu ürer. Tartarayı bilmiyorum ama morilarda 20 böcekle bile baya yavru alınabiliyor. Üstelik üreme hızlarıda aynı ve morilar daha büyük boylara daha hızlı ulaşıyor. Böceklerin olduğu kabı birbirini daha rahat görecekleri ama alanlarını çok daraltmayacak seviyede kısaltın. Ardından kabı sıcak bir ortama koyun, mümkünse güneş ışığından koruyun. Ek olarak karma unlarla yataklığı doldurun ve 2 günde bir sulu besin verin. Yapabileceğiniz en iyi şey bu olur.
Yataklıktan problem olmayabilir ama yinede bilemiyorum. Ben döneminde fazlaca gitsin diye mısır unu, tam buğday unu, galete unu vs. Bunları karıştırıp yapmıştım. Yataklığa siz besin koymaya devam edin onlar büyüdükçe gözle seçilir boya gelirler.yataklığı toz halinde yulaf ile yapıyorum siz ne önerirsiniz yumurtaların olduğu yataklığım biraz nemlendi sanırım hiç verim alamadım o yüzden mikro un kurtları oluşmadı orada yani belkide yataklığı değiştirmek en mantıklı çözüm olcaktır.
küçük küçük heryerine mi koymalı salatalık gibi şeyler koyduğum için doğrudan yataklık üstüne koyduğum zaman yataklık nemleniyo onun çözümü olarak napılabilir.Yataklıktan problem olmayabilir ama yinede bilemiyorum. Ben döneminde fazlaca gitsin diye mısır unu, tam buğday unu, galete unu vs. Bunları karıştırıp yapmıştım. Yataklığa siz besin koymaya devam edin onlar büyüdükçe gözle seçilir boya gelirler.
Salatalık çok suludur mümkünse vermeyin. Patates en iyi tercihlerden biri. Elma ve Patatesi dönüşümlü olarak verirseniz iyi olur. Yataklıkta 3-5 yere koymanız yeter.küçük küçük heryerine mi koymalı salatalık gibi şeyler koyduğum için doğrudan yataklık üstüne koyduğum zaman yataklık nemleniyo onun çözümü olarak napılabilir.