Canlı Yem Alternatifi

Kokorlu

Larva
Üye
1 ay önce bulduğum Tetramorium kolonisinin bugün işçileri çıktı, biliyorum canlı yem en doğrusu ama şuan elimde bulunmuyor bu yüzden alternatif verilebilecek bir şey arıyorum. Gene bu forumda yumurta akı + şeker + su karışımını görmüşdüm alternatif olarak, şimdi onu yapıp vermem doğru olur mu? Veya bunun yerine başka ne uygulunabilir?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bu karışımı vermeniz doğru olmaz. Eğer şimdi sipariş verirseniz canlı yemleriniz en fazla 1 hafta içinde gelir. Bu süre için şekerli su ile besleme yaparsanız sorun olmayacaktır. Karışımın neden zararlı olduğu hakkında bu konuyu okuyabilirsiniz.

Kokorlu

Larva
Üye
Bu karışımı vermeniz doğru olmaz. Eğer şimdi sipariş verirseniz canlı yemleriniz en fazla 1 hafta içinde gelir. Bu süre için şekerli su ile besleme yaparsanız sorun olmayacaktır. Karışımın neden zararlı olduğu hakkında bu konuyu okuyabilirsiniz.

Teşekkür ederim, sipariş vereceğim.

ENUSHY

Yumurta
Üye
Un kurdu en mantıklısı 100 tanesini yanlış bilmiyorsam 25-40tl civarına satıyorlar. Onlardan tedarik etmek en kolay seçenek bence.

nevzatgns19

Pupa
Üye
Ben dışardaki karıncaları gözlemledim biraz kedi mamasını seviyorlar özellikle Lasius ve Tetramoriumlar seviyor. Karıncalara tuzlu olduğu için uzun vadede zarar verebilir muhtemelen. Messorlarım var onlara orta-üst segment bir mama vermiştim ve 1/3'ini yemişlerdi bir zararı da olmadı. Bir kereye mahsus deneyebilirsiniz bence ama riske atmak istemiyorum derseniz denemeyin suçlu olmak istemem.