Canlı yem alacağım, nereden alayım?

Berat38

Larva
Üye
Arkadaşlar canlı yem alıcam, nereden alabilirim güvenilir bir site var mı? Camponotus ve messor karıncalarım var hangi canlı yemleri alsam yeterli olur? biraz ailem kızıyor, ona göre canlı yem önerirseniz iyi olur.

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Arkadaşlar canlı yem alıcam, nereden alabilirim güvenilir bir site var mı? Camponotus ve messor karıncalarım var hangi canlı yemleri alsam yeterli olur? biraz ailem kızıyor, ona göre canlı yem önerirseniz iyi olur.
Ben tütüncü siteden aldım sende alsana 130 adet 100 TL verdim

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ankara canlı yem veya Antalya canlı yem sitelerinden alabilirisiniz.

Berat38

Larva
Üye
Ankara canlı yem veya Antalya canlı yem sitelerinden alabilirisiniz.

Ben tütüncü siteden aldım sende alsana 130 adet 100 TL verdim
Ne alayım

Berat38

Larva
Üye
Yani un kurdu alma taraftarıyım ama yani yeterli olurmu

Berat38

Larva
Üye
Canlı yem alacağım ama yani ne almalıyım diye sordum ben

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam ailen kızıyorsa kıyma,yumurta,sosis gibi şeyleride deneyebilirsin youtubede ve forumdanda bakabilirsin alternatif yemlere.
Hocam böyle besinler vermek koloninize büyük ölçüde zarar verir ve hatta uzun vadede öldürür. Aman diyeyim sakın öyle bir şey yapmayın ve önermeyin.

emrekcl

Larva
Üye
Yani un kurdu alma taraftarıyım ama yani yeterli olurmu
Camponotus cinsi aynı canlı yem türünü sürekli verince sıkılan bir tür ve bu durum da gelişimlerini yavaşlatır. Ama yine de 2 koloni için 2 çeşit canlı yem beslemekle ben uğraşmazdım. Özellikle aileniz kızıyorsa.
Hocam ailen kızıyorsa kıyma,yumurta,sosis gibi şeyleride deneyebilirsin youtubede ve forumdanda bakabilirsin alternatif yemlere.
Sağlıklı bir şekilde karınca beslemek için canlı yem şarttır.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Biliyorum zaten un kurdu alıcam demiş arkadaş ben ailesi kızdığı için alternatif olarak söyledim.
Karınca hobisinde alternatif diye bir şey yoktur. Bu besinleri karıncalar sindiremez ve bu yüzden de zarar görüp çoğu zaman ölürler. Yani kısacası karınca beslemenin tek yolu canlı yem ve ballı su, şekerli su, bal vb. şeyler vermektir.

salazar

Larva
Üye
Karınca hobisinde alternatif diye bir şey yoktur. Bu besinleri karıncalar sindiremez ve bu yüzden de zarar görüp çoğu zaman ölürler. Yani kısacası karınca beslemenin tek yolu canlı yem ve ballı su, şekerli su, bal vb. şeyler vermektir.
Eminmisiniz bu forum dahil heryerde yumurtanın pozitif etki yarattığı yazıyor. Sosis salam vs onlar için demiyorum.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Eminmisiniz bu forum dahil heryerde yumurtanın pozitif etki yarattığı yazıyor. Sosis salam vs onlar için demiyorum.
Sizin bu dediğiniz 1,5 ayda bir falan, ama o zaman da asla paketli gıda verilmemelidir. 1,5 ayda bir yumurta vermek muhtemelen larvaların gelişimini iyi etkileyebilir doğru ama devamlı beslemede sadece canlı yem kullanılmalıdır. Arkadaş devamlı ve paketli gıdalar verebileceğini söylemiş bu yüzden bir bilgilendirme yapmak istedim😁.

salazar

Larva
Üye
Sizin bu dediğiniz 1,5 ayda bir falan, ama o zaman da asla paketli gıda verilmemelidir. 1,5 ayda bir yumurta vermek muhtemelen larvaların gelişimini iyi etkileyebilir doğru ama devamlı beslemede sadece canlı yem kullanılmalıdır. Arkadaş devamlı ve paketli gıdalar verebileceğini söylemiş bu yüzden bir bilgilendirme yapmak istedim😁.
Anladım sosis salam zaten hiç bir canlı yememeli içinde ne olduğu belli değil

Berat38

Larva
Üye
Arkadaşlar, Ankara Canlı Yem sitesinden canlı yem alacağım. Kayseri'de oturuyorum. Ne zaman sipariş edeyim? Hafta sonu gibi şeyler olunca ölme durumları falan olabilir dediler. Ne zaman sipariş edeyim, kaç günde gelir, ölmemeleri için?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam siz pazartesi spariş verin zaten şimdi verecekseniz de kargoya vermezler muhtemelen. Bir siteye girince şöyle bir uyarı çıkıyor okumanız lazım mutlaka.

"Önemli dikkat lütfen okuyunuz
Havalar sıcak olması nedeni ile canlı yemlerin kargo araçları içinde sıcaktan ölmemesi için adres kısmına Aras kargo şube adı veya Aras kargo şube adresi yazınız ve erken saate şubeden alınız"

orion1205

Larva
Üye
Hocam siz pazartesi spariş verin zaten şimdi verecekseniz de kargoya vermezler muhtemelen. Bir siteye girince şöyle bir uyarı çıkıyor okumanız lazım mutlaka.

"Önemli dikkat lütfen okuyunuz
Havalar sıcak olması nedeni ile canlı yemlerin kargo araçları içinde sıcaktan ölmemesi için adres kısmına Aras kargo şube adı veya Aras kargo şube adresi yazınız ve erken saate şubeden alınız"
Hocam yaşadığım yerde ptt var sadece.Aras Kargo yerine ptt şubesini yazsam ne olur yoksa Aras kargoya verip. İlçeye gidip ordan mı alayım?