Can’ın Manica rubida Günlüğü

Cann

Larva
Üye
Forumda çok görmediğim ve benim için de bir ilk olacağı için bugün (15 Ağustos) bulduğum Manica rubida’nın günlüğünü tutmaya karar verdim.

Şu an için türün semi-claustral olması nedeniyle klasik bir test tüpü kurulumu yapıp şekerli su takviyesi yaptım.

Ekli dosyalar

• IMG_6059.jpeg
    IMG_6059.jpeg
    32.6 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_6058.jpeg
    IMG_6058.jpeg
    37 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_6057.jpeg
    IMG_6057.jpeg
    38.5 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Yakından takip edeceğim.

İgnis

Larva
Üye
Forumda çok görmediğim ve benim için de bir ilk olacağı için bugün (15 Ağustos) bulduğum Manica rubida’nın günlüğünü tutmaya karar verdim.

Şu an için türün semi-claustral olması nedeniyle klasik bir test tüpü kurulumu yapıp şekerli su takviyesi yaptım.
Merhabalar, bu cinse hayranım; neredeyse yakından takip edeceğim. Bu cins serin ortam seviyor ve kış uykusu zamanında 4-8 derece arasında uyur. Genellikle besleyenler bildiğimiz buzdolabına atar ve biraz fazla diyapoza girdiklerinden 3-4 ay sonra alırlar, bilginiz olsun. Serin ortamdan kastım 18 ila 24 derece arasında durmaları ideal olacaktır, fazlası ölüm riskiyle sonuçlanabilir.

yigitu6262

Yumurta
Üye

Hangi şehirde buldunuz?

Cann

Larva
Üye
Merhabalar, bu cinse hayranım; neredeyse yakından takip edeceğim. Bu cins serin ortam seviyor ve kış uykusu zamanında 4-8 derece arasında uyur. Genellikle besleyenler bildiğimiz buzdolabına atar ve biraz fazla diyapoza girdiklerinden 3-4 ay sonra alırlar, bilginiz olsun. Serin ortamdan kastım 18 ila 24 derece arasında durmaları ideal olacaktır, fazlası ölüm riskiyle sonuçlanabilir.
Bilgiler için teşekkürler yumurtlayana kadar beslenme düzeni için tavsiyeniz var mı ?

İgnis

Larva
Üye
Haftada 1-2 kez şekerli su verebilirsiniz. Yumurtladığını ve larvaları gördüğünüz zaman belirli aralıklarla protein vermeye başlayabilirsiniz.

Mogo

Larva
Üye
Benim daha önceki deneyimlerim kadarıyla semi claustral türler için bulduğunuz gibi yumurtlamasa bile şeker de protein de verin. Bir de eğer yemeğe ihtiyacı var mı diye anlamak için iyi bir yöntem yumurtalarının başında bekleyip beklememesi eğer yumurtalarının başındaysa beslemeye gerek yok ama eğer dolaşıyor gibiyse besleyebilirsiniz.