Camponotus yumurtlama

trakyalii

Yumurta
Üye
Camponutus olduğunu düşündüğüm kraliçe neredeyse 1 aydır bende. Ama hiçbir şekilde yumurtlamadı. Döllenmemiş olma ihtimali var mı veya başka bir sebepten dolayı mı yumurtlamadı acaba? Haftada 1 kontrol ediyorum, kapalı bir dolapta kalıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_9953.jpeg
    IMG_9953.jpeg
    32 KB · Görüntüleme: 22
Moderatör tarafında düzenlendi:

Antcolony

Minör
Üye
Camponutus olduğunu düşündüğüm kraliçe neredeyse 1 aydır bende. Ama hiçbir şekilde yumurtlamadı. Döllenmemiş olma ihtimali var mı veya başka bir sebepten dolayı mı yumurtlamadı acaba? Haftada 1 kontrol ediyorum, kapalı bir dolapta kalıyor.
Bu sorunu bende aynı gruptan 1 kraliçemde yaşamıştım. Bende 3. Hafta da yumurta verdi. Bu tür genellikle tam benimsediğinde yumurtluyor diye biliyorum. 2 hafta yalnız bırakın. Yumurtladıktan sonra diğer camponotuslara göre biraz hızlı gelişiyor.

trakyalii

Yumurta
Üye
Bu sorunu bende aynı gruptan 1 kraliçemde yaşamıştım. Bende 3. Hafta da yumurta verdi. Bu tür genellikle tam benimsediğinde yumurtluyor diye biliyorum. 2 hafta yalnız bırakın. Yumurtladıktan sonra diğer camponotuslara göre biraz hızlı gelişiyor.
Teşekkür ederim cevabınız için. Sizce ekstradan şekerli su vermeme gerek var mıdır bu sürede?

Teşekkür ederim cevabınız için. Sizce ekstradan şekerli su vermeme gerek var mıdır bu sürede?
Ne kadar kendine ait besini ile uçuşunu gerçekleştiren bir tür olsada bu kraliçe (Diğer türler hariç) tek bile olsa şekerli suya "hayır" demez. 1 adet kulak temizleme çubuğunun ucunu şekerli suya bandırıp kraliçeyi çok rahatsız etmeyecek ama fark edeceği bir konuma koyarsanız abdomeni gözle görülür bir farkla şişesiye kadar içecektir hatta direk abdomeni doluluk aşamasının zirvesine gelesiye kadar içecektir sonuçta doğada eşi benzeri bulunmayan ,nadir ve kıymetli bir nimet veriyorsunuz tabi ki o da bu nimeti en verimli şekilde depolamak isteyecektir.

Son düzenleme: