Camponotus kolonim ta kış uykusundan çıkarttığımdan beri adam gibi protein almadı, ilk çıktıklarında şekerli su içtiler bu ara onu da içtiklerini görmüyorum. Un kurdu verdiğimde iğne batırmaya çalışıyorlar, biraz yaklaşıp sonra geri dönüyorlar onu canlı sanıyorlar muhtemelen ve yemiyorlar, kuru ve yaş kedi maması denedim ona bi baktılar ama yine yemediler iki üç tane yumurta var zaten ve 5 işçi vardı ikisi öldü niye bilmiyorum şuan birisi de tırmanamıyor ters dönüyor düzelemiyor, protein veya enerji eksikliğinden de olabilir bilemiyorum ama yemelerini nasıl sağlayabilirim? Hatta aynı şey crematogaster kolonim için de geçerli, onlar da un kurdu yemiyor, formikaryuma geçireli eskisi gibi yemiyorlar, 50 işçi falan olmasına rağmen outworlde çıkmıyorlar 1 2 işçi falan oluyorsa oluyor, bazen boş oluyor. Onlar da un kurdunu yemiyor ama yaş kedi mamasını kabul ettiler ama outwordte ne şekerli su ne de normal su içtiklerini gördüm. Kulak çubuğuyla veriyorum hem suyu hem de şekerli suyu. Ne yapmalıyım? Nasıl yemelerini sağlayabilirim iki koloni için de?