Hocam pişmiş yiyorlar. çiğ yerlermi?Benim camponotus lar yumurta beyazını her verdiğimde kabul edip yiyolardı bence yiyebilirler ama dikkat edin yaz aylarında yumurta çabuk bozulup mite yapıyor bu yüzden bi kolonimi kaybetmiştim.
Yedigini nerden anlayabilirim. Pamukta çünkü yumurta beyazı.Çiğ yumurtayı kolay kolay hiçbir karınca tüketmiyor,hatta haşlanmışında da sarısı dışında yine tüketmiyorlar.Tüketmelerinin tek yolu koloninin nemsiz kuru bir ortamda bakılıp o şekilde verilmesi,ama bu da günde bir kaç defa vermek demek o yüzden çok uğraştırıcı.Hem yumurtaların kuruma riski de var biraz.
Dediğim gibi yemezler, bazı hobiciler şeker ve yumurta akını karıştırıp veriyorlar yumurta akını yesinler diye ama bu çok zararlı bir şey.Yemelerinin tek yolu mecbur kalmaları. Bu da bahsettiğim gibi kuru ve susuz bir ortamda mümkün.Yedigini nerden anlayabilirim. Pamukta çünkü yumurta beyazı.
Ben haşlanmış yumurta konusunda dediğinizi doğru bulmuyorum . Camponotus kolonime haşlanmış yumurta beyazını verdiğim de kabul edip yiyorlardı bence koloniden koloniye değişen bir sey . Sıvı konusunda hiç denemediğim için bilmiyorumÇiğ yumurtayı kolay kolay hiçbir karınca tüketmiyor,hatta haşlanmışında da sarısı dışında yine tüketmiyorlar.Tüketmelerinin tek yolu koloninin nemsiz kuru bir ortamda bakılıp o şekilde verilmesi,ama bu da günde bir kaç defa vermek demek o yüzden çok uğraştırıcı.Hem yumurtaların kuruma riski de var biraz.
Doğru bulmak zorunda değilsiniz ancak kendi koloninizden yola çıkarak genel bir çıkarım yapamazsınız.Karıncaların geneli çiğ yumurta ve haşlanmış yumurta beyazı yemez,sadece sarısıyla ilgilenir.Ben haşlanmış yumurta konusunda dediğinizi doğru bulmuyorum . Camponotus kolonime haşlanmış yumurta beyazını verdiğim de kabul edip yiyorlardı bence koloniden koloniye değişen bir sey . Sıvı konusunda hiç denemediğim için bilmiyorum
Genel bir çıkarım yapmadım koloniden koloniye değişebilecek bir durum olduğunu söyledim iyi hobiler dilerim.Doğru bulmak zorunda değilsiniz ancak kendi koloninizden yola çıkarak genel bir çıkarım yapamazsınız.Karıncaların geneli çiğ yumurta ve haşlanmış yumurta beyazı yemez,sadece sarısıyla ilgilenir.
Hiç denemedim bilemiyorum.Hocam pişmiş yiyorlar. çiğ yerlermi?