Camponotus santcus | Kraliçe bilgisi olan var mı

EGZOWRLD

Yumurta
Üye
İlk defa karınca besleyeceğim. Bir sayfada, türü Camponotus sanctus olan yumurtalı bir kraliçe buldum. Bilgisi olan varsa ve yardım edebilirse çok sevinirim.

Mustafaf

Media
Üye
Tabii ki yardım ederiz. Şimdi öncelikle Claustral bir türdür, yani ilk işçi çıkana kadar beslemeye gerek yoktur. Bu süreçte yumurtalarını büyütürken sırt kaslarındaki besini kullanır. Bu besinler sadece belirli bir yere kadar yeterli olur.

Kraliçe yumurtalara sağlıklı bir şekilde baktıkça ortalama 45-55 gün içerisinde ilk işçiler çıkacaktır, burada ufak bir şekerli veya ballı su verebilirsiniz. Daha sonra dış pamuğu çekiştirmeye, sanki kazmaya çalışır gibi hareketler başladığında artık canlı yem verebilirsiniz. Unutmayın, Camponotus cinsi, daha doğrusu hasatçı olmayan her tür için canlı yem zorunludur; daha doğrusu protein zorunludur.

Esaret ortamında ise bunu en kolay sağlayan un kurdudur. Hem bakımı hem de içerdiği protein, yağ ve lif miktarına göre bakım kolaylığı açısından en iyi canlı yem un kurdudur.

Onun dışında tüp kurulumu veya transfer kısmına girmeyeceğim. Başlangıç için bu bilgiler yeterli olduğunu düşünüyorum. İyi hobiler. Eğer bir sorunuz var ise sorabilirsiniz.