Herkese iyi forumlar. Çok aktif birisi olmasam da yıllardır bu mecrayı takip ediyorum. Önce lise zamanında sadece izleyerek yetindiğim bu hobiyi üniversite zamanında 1 defa messor kolonisi ile denedim. İlk başta hoşuma gitti ama yaptığım hatalardan dolayı koloniyi kaybettim. Aradan yıllar geçti evlendim ve hanımı ikna edip tekrar hobiye başladım ve 1 senedir her şey yolunda gidiyor. Önceden hem bakması hem izlemesi güzel olan sanctuslardan elde ettim ve şu an birinci koloni 15 işçi ikinci koloni ise 20 işçi civarında. Güzel bir kış uykusu geçirdiler ve şu an aktiflikleri ve un kurdu + şekerli suya olan iştahları beni çok mutlu ediyor. Sayı yavaştan artmaya başladı ve 50+ işçi olduklarında artık hayalini kurduğum kapadokya -burada yaşamamdan dolayı- temalı bir formikaryum yapmayı düşünüyorum. Pleksi cam ile yapılmış güzel dikdörtgen şeklinde bir kaç saklama kabım mevcut. Bunun içerisine alçı ile şekilleri oluşturup odacıklar yapma suretiyle bir formikaryum oluşturmak istiyorum. Ayrıca tercihen outworlde çıkış üstten olacak ve outworld ve formikaryum altlı üstlü olacak. Bu şekilde hem yerden tasarruf edip hanımı kızdırmamış olacağım hemde estetik açıdan daha hoş görüneceğini düşünüyorum. 50 işçi için formikaryum büyük olur diyen arkadaşlar gelmeden şunu söylemek istiyorum odalara pamuk dolduracağım. nüfus arttıkça odaları yavaş yavaş açacağım.
Sizden ricam ise şu şekilde; Daha önce bu şekilde formikaryum tasarlama işine giren var mı? Var ise karşılaştığı problemler neydi tam olarak nelere dikkat etmem gerekiyor ve kendi tecrübesine dayanarak bana verebileceği bir tavsiye var mı?
Şimdiden teşekkürler.
Sizden ricam ise şu şekilde; Daha önce bu şekilde formikaryum tasarlama işine giren var mı? Var ise karşılaştığı problemler neydi tam olarak nelere dikkat etmem gerekiyor ve kendi tecrübesine dayanarak bana verebileceği bir tavsiye var mı?
Şimdiden teşekkürler.