Camponotus Sanctus Kolonim – 2 Haftalık Gelişim Süreci

genjutsu

Yumurta
Üye
Merhaba, fotoğrafı da ekliyorum. Yumurtalarda 2 haftadır gelişim olmadığını görünce ballı su verdim yiyip yalandıktan sonra tüpü temizlerken kraliçem kulak çöpüne saldırdı, kapattıktan sonra pamuğu ısırmaya çalıştı. Sağlıklı ve güçlü görünüyor ama yumurtalar hâlâ aynı durumda. Ne yapmalıyım?

Yalanırken böyleydi yumurtalar da bu şekilde küçük hala.
1749852897730.png

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yanlış görmüyorsam yumurtalar kraliçenin ilk yumurtladığı formlarında değiller. Yani gelişim var, sadece yavaş. Camponotuslarda gelişim zaten yavaştır, diğer karıncalardaki gibi bir gelişim beklemeyin. Kraliçeyi ne kadar az strese sokarsanız ve ne kadar az müdahale ederseniz işçiler o kadar hızlı çıkacaktır.

Delüzyoni

Yumurta
Üye
Hocam farklı bir soru sormak
Yanlış görmüyorsam yumurtalar kraliçenin ilk yumurtladığı formlarında değiller. Yani gelişim var, sadece yavaş. Camponotuslarda gelişim zaten yavaştır, diğer karıncalardaki gibi bir gelişim beklemeyin. Kraliçeyi ne kadar az strese sokarsanız ve ne kadar az müdahale ederseniz işçiler o kadar hızlı çıkacaktır.
Hocam farklı bir soru sormak istiyorum. Kraliçeyi güzel bir şekilde çekmek için önerileriniz var mı. Elimde güçlü Bi telefon var ama pek kullanamıyorum.

Buradaki fotoğraf güzel mesela

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam farklı bir soru sormak

Hocam farklı bir soru sormak istiyorum. Kraliçeyi güzel bir şekilde çekmek için önerileriniz var mı. Elimde güçlü Bi telefon var ama pek kullanamıyorum.

Buradaki fotoğraf güzel mesela
Hocam bir masaya a4 kağıdı yerleştirip tüpü a4 kağıdının üstüne yerleştirin. Bir masa ışığı ile tüpü aydınlatın, koloninin veya kraliçenin strese girmesinin fazla önemi yok. Telefonunuzu masaya dikey olarak yatırıp fotoğrafı çekin, bu hem kraliçeye olabildiğince yaklaşıp netlemeyi sağlar hem de elinizin titremesi sonucu fotoğrafın kötü çıkmasını engeller. Elinizdeki telefon güçlüyse bu yöntem ile harika fotoğraflarını veya videolarını çekebilirsiniz kraliçenizin. Bu yöntemin yanında telefonlar için makro çekim lensleri oluyor, onlardan da alabilirsiniz. Telefon modeliniz nedir?

genjutsu

Yumurta
Üye
Anladım, teşekkür ederim. Çok büyümediği için 2-3 haftalık süreçte biraz yemek vermenin iyi gelebileceğini düşündüm. Bu yüzden bekleyip göreceğim. Yanlış yapmadım değil mi ?

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Anladım, teşekkür ederim. Çok büyümediği için 2-3 haftalık süreçte biraz yemek vermenin iyi gelebileceğini düşündüm. Bu yüzden bekleyip göreceğim. Yanlış yapmadım değil mi ?
Hayır yanlış bir şey yapmadınız, sadece gerek yok. Rica ederim. 😊

genjutsu

Yumurta
Üye
Gerçekten muazzam bir gelişim olduğunu düşünüyorum birkaç gün içerisinde baya baya büyüdüğünü gözlemledim açtığımda şok geçirdim neredeyse :)

Yavaştan un kurdu ya da besin amaçlı bir şey sipariş etmeli miyim sizce ?

Ekli dosyalar

• d487f182-8599-4a9f-9b80-e233fbe78ac9.jpeg
    d487f182-8599-4a9f-9b80-e233fbe78ac9.jpeg
    36.6 KB · Görüntüleme: 19
  • 9baf0839-a0e9-4cc9-a3bb-1463b4791366.jpeg
    9baf0839-a0e9-4cc9-a3bb-1463b4791366.jpeg
    18.3 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_224.png
    Screenshot_224.png
    167.3 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_225.png
    Screenshot_225.png
    148.2 KB · Görüntüleme: 19

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Gerçekten muazzam bir gelişim olduğunu düşünüyorum birkaç gün içerisinde baya baya büyüdüğünü gözlemledim açtığımda şok geçirdim neredeyse :)

Yavaştan un kurdu ya da besin amaçlı bir şey sipariş etmeli miyim sizce ?
Evet gelişimi gerçekten de güzel ilerlemiş. Larvalar bu şekilde gelişmeye devam ederse tahmini işçiler 2-3 haftaya çıkar diye düşünüyorum. 1-2 Hafta sonra sipariş verebilirsiniz bence. 😊