Camponotus sanctus besleme

MuratYalvaç

Yumurta
Üye
Camponotus sanctus türünden 1 kraliçe karınca 8 işçi karınca ve de yumurtalar var.
1 hafta oldu beslemeye başlayalı ve geldiği ilk gün yumurtladı. Beslenme alanlarını da fotoğraflarda görüyorsunuz. Şuan şekerli su ve yumurtanın beyazı ile besliyorum sadece.
Bana öneri olarak yem ve formikaryum da şu yanlış veya şöyle yapsan daha iyi olur gibisinden önerileriniz varmı çünkü yeni yeni öğreniyorum bende sizlerden bilgi toplamak istiyorum.
Un kurdu, meyve sineği vb. böceklerini yediklerini biliyorum ama şuan temin edemedim. Bildiğiniz internet sitesi varsa söylerseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

• IMG_2657.jpeg
    IMG_2657.jpeg
    43.9 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_2658.jpeg
    IMG_2658.jpeg
    42.2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_2663.jpeg
    IMG_2663.jpeg
    22.6 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_2662.jpeg
    IMG_2662.jpeg
    33.8 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_2660.jpeg
    IMG_2660.jpeg
    32.2 KB · Görüntüleme: 30

Yağız13

Larva
Üye
Hocam merhaba ankara yemden alabilirsiniz un kurdunu hem canlı hemde dondurulmuş un kurtları mevcut

Hocam yemeklerde şuan sıkıntı olmaz ama bence artık un kurtlarını alın yavaş yavaş gelişmeye başlamışlar. Formikaryum için taş ve tahta çubuk gibi şeyler ekleyebilirsiniz tabi bunların ilk önce iyice temizlenmesi gerekiyor. İsterseniz tahta çubukların ve taşların nasıl temizlendiğini yazarım

MuratYalvaç

Yumurta
Üye
Hocam merhaba ankara yemden alabilirsiniz un kurdunu hem canlı hemde dondurulmuş un kurtları mevcut

Hocam yemeklerde şuan sıkıntı olmaz ama bence artık un kurtlarını alın yavaş yavaş gelişmeye başlamışlar. Formikaryum için taş ve tahta çubuk gibi şeyler ekleyebilirsiniz tabi bunların ilk önce iyice temizlenmesi gerekiyor. İsterseniz tahta çubukların ve taşların nasıl temizlendiğini yazarım
Tabi temizlemesini anlatırsan sevinirim

yücehayvanat

Media
Üye
Hobicilerin genelde kullandığı 2 adet yöntem var, kaynatma ve fırınlama. Kaynatmada kullanacağınız malzemeyi ufak bir miktar suyun içinde kaynatıyorsunuz. Fırınlamanın detaylarına tam hakim değilim fakat bildiğim kadarıyla 120 derece sıcaklıkta 15-30 dakika arasında fırınlamalısınız.

Yağız13

Larva
Üye
Hocam bir arkadaşım var dalları ve taşları dondurucuda 48 saat bekletiyo öylede yapabilirsiniz üzerindeki böcekler falan hep ölür. Diğer yazacaklarımi zaten @yucehayvanat yazmış bende aynılarını yazacaktım.

İgnis

Larva
Üye
Ohohoooo! İşte Camponotus hakkında soru soran birisi, bayılırım buna.

Şimdi öncelikle hayırlı olsun. Elindeki kraliçe Camponotus sanctus değil; çünkü bu fotoğraflarla tür söylenemez. Genellikle millet Camponotus sanctus der geçer, bunu en başta bir anlayalım. Sonrasında outworldün şu an için gayet yeterli. Ben teraryum tarzında 20x20 bir outworlde tüpü hafif bir silis kumun üstüne koyuyordum (üstünü kapatmadan), gayet şık duruyordu, tavsiye ederim.
Bir diğer husus ise asetat kâğıdı kullanmayı bırakman; çünkü vadettiği o etkiyi sağlamıyor. Ya tamamen karanlık yapacak bir karton kâğıt ve benzeri bir şey ile kapat ya da hiç kapatma, uzaktan koloniyi sarsmadan gözlemle. Camponotuslar genel olarak düşük işçi sayısındayken canlı yemle pek temas kurmazlar ya da çok bekletirler, hevesin kırılmasın. Bu sınır genellikle 50 işçi civarında kırılıyor. Bu arada bunu demişken bir diğer şey geldi aklıma: Camponotusların 50 işçiden sonra koloni yapısının daha cesur olduğunu fark ettim. Camponotuslarımda gözlemlediğim bir diğer şey ise hamam böceklerine aşık olduklarıdır. Bu yüzden Ankara Canlı Yem ve benzeri sitelerden bu canlı yemden alabilirsin. Tartara ucuzdur, biraz pis de olsa senin için on numara bir seçenektir. Veyahut WhatsApp üzerinden bazı yerel satıcılara ulaşabilirsin. Şu anlık bu kadar, eğer bir konuda aklına özel bir şey takıldıysa çekinmeden hemen sorabilirsin.