Camponotus kraliçeye yaptığım yer kötü mü?

kadirdml

Yumurta
Üye
Kraliçe karıncaya bir yer yaptım ama biraz pamuktan su taşmış ve biraz küçük gibi geldi. Dün bulduğum için şu anki yerini düzeltmek istemiyorum strese girmesin diye. Mantıklı mı yapıyorum? Dediğim gibi, biraz pamuktan su taştığı için eğimli şekilde koydum."17840428904258238961049660326145.jpg

Yeni bir yaptığım şırıngaya mı geçirmeliyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

İlyas16

Media
Üye
Su taşma riski varsa kesinlikle değiştirin. Bir de yakın zamanda bir tüp temin edin. Şırıngaya falan çok güvenemiyorum, tabii yine de siz bilirsiniz.

yağızalp

Replete
Üye
@Kiviant ile pheidole kolonisi için şırınga hazırlamıştık az daha işçilerin çoğu ve kraliçeyi kaybediyorduk bir ara campo kraliçesi için yapmıştım önerim şu suyu hiç koymayın pamuğu ucuna kadar itin arkadaki iğne boşluğundan pamuğu nemlendirirsin ama bunlar geçiçi çözüm test tüpü lazım

kadirdml

Yumurta
Üye
Su taşma riski varsa kesinlikle değiştirin. Bir de yakın zamanda bir tüp temin edin. Şırıngaya falan çok güvenemiyorum, tabii yine de siz bilirsiniz.
Su sadece 1 2 damla akmis oda pamuktan onun disinda okey tup isterim ama bulamiyorum simdi yarin yeni siringaya mi koymaliyim???

yağızalp

Replete
Üye
Su sadece 1 2 damla akmis oda pamuktan onun disinda okey tup isterim ama bulamiyorum simdi yarin yeni siringaya mi koymaliyim???
dediğim gibi şırıngayı hazırla öyle kalsın au basarken pamuğa çok yapma taşmasın test tüpü gelene kadar idare eder

kadirdml

Yumurta
Üye
Ben orayi arkadasimin onerisiyle kapattim o deligi iceride yeterli su var diye dusunuyorum

İlyas16

Media
Üye
Akmıyorsa sorun yok hocam. O 1-2 damla suyu mutlaka alın ama gereksiz risk yaratmasın. Kulak temizleme çubuğu ile alabilirsiniz. Bir sorun yok o zaman. Setup'ınızda birkaç hafta bırakın. Deney tüplerini de internetten ya da medikalciden alabilirsiniz.