Camponotus kraliçesine nasıl bakarım?

Harkinian

Yumurta
Üye
Merhaba, karınca hobisinde yeniyim. Yakın zamanda Messor diye temin ettiğim, birkaç işçisi olan kolonideki işçileri muhtemelen tüpteki pamuğun küflenmesinden ya da darı yemedikleri için açlıktan kaybettim. Biraz daha araştırdığımda bir yanlışlık olduğunu ve elimdeki kraliçenin Messor değil, Camponotus kraliçesi olduğunu öğrendim. Kraliçeyi yeni bir tüpe transfer ettim ve protein için haşlanmış yumurta verdim, sanırım yedi. Canlı yem temin etme imkânım yok. Bu noktada ne yapmalıyım ve koloniyi nasıl tekrar kurdurabilirim?

Mogo

Larva
Üye
Öncelikle hemen biraz şeker verin. 3e bir oranda şekerli su yapın ve şekerlii suya pamuk bandırın akmayacak şekilde ve bunu test türüne koyun.

3e bir şekerl su için örneğin 3 gram su için 1 gram şeker koyun bunu ısıtın erimesi için eriyince pamuğa bandırın.

İgnis

Larva
Üye
Merhaba, karınca hobisinde yeniyim. Yakın zamanda Messor diye temin ettiğim, birkaç işçisi olan kolonideki işçileri muhtemelen tüpteki pamuğun küflenmesinden ya da darı yemedikleri için açlıktan kaybettim. Biraz daha araştırdığımda bir yanlışlık olduğunu ve elimdeki kraliçenin Messor değil, Camponotus kraliçesi olduğunu öğrendim. Kraliçeyi yeni bir tüpe transfer ettim ve protein için haşlanmış yumurta verdim, sanırım yedi. Canlı yem temin etme imkânım yok. Bu noktada ne yapmalıyım ve koloniyi nasıl tekrar kurdurabilirim?
Maalesef bu hobide canlı yem temin etmeden sağlıklı bir koloni kuramazsınız. Canlı yem temin edene kadar işlenmiş hiçbir gıda vermeyin. Şekerli su verebilirsiniz ancak en yakın zamanda canlı yem temin etmeniz gerekiyor.

Kiviant

Pupa
Üye
Türünüz camponotus ise canlı yem temin etmeden koloniyi sağlıklı bir şekilde yürütmeniz bana biraz zor gibi geldi en basitinden alternatif olarak yumurta vermişsiniz fakat yumurta karıncaların ömrünü kısaltıyor diye biliyorum kraliçe şu anlık şekerli su verirseniz idare eder diye düşünüyorum.

Mogo

Larva
Üye
Canlı yem temin etmeniz gerek ama bakmanıza gerek yok. Unkurdunu satın alın ve yataklıktan ayırıp buzdolabı poşetinde buzluğa atın yemek verme zamanı geldiğinde yarım parçayı buzluktan çıkarın ve oda sıcaklığına gelince verin bu arada yarım olsun içindeki kana ulaşabilmeleri için.