Bu Camponotus kraliçesi aslında yaklaşık 6 işçilik bir koloniydi. Ancak nolduysa işçiler kış uykusundan çıktıktan bir süre sonra (o aradaki zamanda da iyi besleniyorlardı) tek tek ölmeye başladı. İşçiler un kurduna yaklaşmaya korkuyormuş gibi davranmaya, un kurdunu görünce hafif hafif yaklaşıp çok hızlı geri dönmeye falan başladılar. Her beslemede aynı görüntüleri görüyordum ama. Şekerli suya da pek ilgili görmüyordum kendilerini. İşçilerin hepsi ölene kadarki süreç böyleydi. Şuandaysa kraliçemi tekrar yumurtlatmak istiyorum, belki yanlış yapılan birşey vardır daha önceden, çünkü arkadaşımdan almıştım koloniyi. Kraliçe şuanda aktif ve abdomeni de dolu görünüyor, aslında şekerli su içtiğini görmüyordum ama ben yokken içiyordu demek ki, abdomeni iyi olduğuna göre. Tekrar denemek istiyorum, bu kraliçeyi nasıl yumurtlatırım ve Camponotuslar besin olarak neye en çok ilgi duyarlar ve yaşadıkları yer olarak nerede tutmam daha iyi (formikaryum, tüp vs.) Lütfen yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.