Camponotus kraliçem geldi ama

nevzatgns19

Minör
Üye
21486.jpg
Sanctus olduğunu düşündüğüm kraliçe bugün elime ulaştı. Aldığım kişi video atmıştı anteni sağlamdı ama görüldüğü üzere anteninin birinin yarısı yok. Aldığım kişiye yazdım henüz dönüş yapmadı farklı kraliçe göndermiş olabileceğini düşünmeye başladım çünkü ilk video attığında yumurtaları toplu duruyordu ama kargoya vermeden önce attığı videoda yumurtalar dağınıktı. Muhtemelen tüpünü değiştirdi ve değiştirirken kraliçe zarar verdi. Koloni kurmakta sıkıntı çeker mi? Sizce iade yapmalı mıyım çünkü canlının antenlerinin ikisinin de sağlam olduğu videoda var.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 87853
Sanctus olduğunu düşündüğüm kraliçe bugün elime ulaştı. Aldığım kişi video atmıştı anteni sağlamdı ama görüldüğü üzere anteninin birinin yarısı yok. Aldığım kişiye yazdım henüz dönüş yapmadı farklı kraliçe göndermiş olabileceğini düşünmeye başladım çünkü ilk video attığında yumurtaları toplu duruyordu ama kargoya vermeden önce attığı videoda yumurtalar dağınıktı. Muhtemelen tüpünü değiştirdi ve değiştirirken kraliçe zarar verdi. Koloni kurmakta sıkıntı çeker mi? Sizce iade yapmalı mıyım çünkü canlının antenlerinin ikisinin de sağlam olduğu videoda var.
Kişi eğer değişim kabul ederse değiştirmeyi talep edin. Şayet değiştirmezse ve ölüm olursa gönderen kişi bu durumda ayıplı mal satmış olur. Tabii bunu hukuki yönden dava edemezsiniz ama yinede bu kişi hakkında yorumda bulunabilirsiniz. Yumurtaların dağılması gayet normal çünki kargoda birçok kez atılıyor ve sağa sola çarpıyor dağılması normal. Koloniyi kurup kuramayacağınıda bekleyip görmekten başka çaremiz yok.

nevzatgns19

Minör
Üye
Kargoya vermeden önce attığı fotoğrafta da dağınıktı yumurtalar muhtemelen 160mm lik tüpteydi baba 100mm'lik tüple geldi transfer yapıp göndermış o sırada antenine zarar vermiş.

İlyas16

Replete
Üye
Kesin olarak türüne sanctus denilemez. Camponotuslarda güvenilir tür tespiti için minimum 2. nesil işçiler gerektiğini biliyorum. Ayrıca sanctus keyleri de majörler üzerinden oluyor diye biliyorum, birkaç türde de bu şekilde. Kraliçenin durumuna üzüldüm, umarım bir koloni kurabilir. Bol şans 😊🍀

det

Minör
Üye
Kesin olarak türüne sanctus denilemez. Camponotuslarda güvenilir tür tespiti için minimum 2. nesil işçiler gerektiğini biliyorum. Ayrıca sanctus keyleri de majörler üzerinden oluyor diye biliyorum, birkaç türde de bu şekilde. Kraliçenin durumuna üzüldüm, umarım bir koloni kurabilir. Bol şans 😊🍀
2. Nesil işçiler yeterli. Petioleye bakılarak sanctus olup olmadığı belirlenebilir.

nevzatgns19

Minör
Üye
İşçilerim çıksın da önemli değil ne olduğu. Geldiğinde 160mm'lik tüpe transfer yaptım manuel bir şekilde sakince. 1 kere baktım 19 yumurta vardı 5-6 tanesini toplamıştı diğerleri dağınık duruyordu. 1 hafta bakmayacağım sabırla beklemem lazım yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için.

det

Minör
Üye
İşçilerim çıksın da önemli değil ne olduğu. Geldiğinde 160mm'lik tüpe transfer yaptım manuel bir şekilde sakince. 1 kere baktım 19 yumurta vardı 5-6 tanesini toplamıştı diğerleri dağınık duruyordu. 1 hafta bakmayacağım sabırla beklemem lazım yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için.
Umarım yaşar, Camponotuslar çok güzel bir cins.

nevzatgns19

Minör
Üye
Aynı şekilde ben de çok seviyorum hem büyük bem hareketliler. Çok istediğim bir türdü kendisi. Festai satan birisi var eğer ayırdıysa birkaç gün içinde sipariş edeceğim 3 adet ve ikisiyle multi deneyeceğim.