Camponotus kolonimdeki sorun

Ozansimsek00

Larva
Üye
Sabah camponotus kolonim geldi ve gördümki test tüplerinden su tasmıştı gördüğüm gibi transfer ettim şimdi yeni tüplerini tekrar kontrol ettim ve yine su çıkmış pamukla oynaşıyorlar çok anlamadığım sekilde nasil çözebilirim bütün koloni ow ye çıkmış şimdide su basmasıda çok büyük bişi değil belki ama 3 4 damla var yani tüpte ve tüpteki pamuk da yamulmuş yani bir tarafı daha içe gömük lütfen yardımcı olun zaten geldiklerinden beri çok strestelerdi ve sorunları asla bitmiyor

Kiviant

Pupa
Üye
Sabah camponotus kolonim geldi ve gördümki test tüplerinden su tasmıştı gördüğüm gibi transfer ettim şimdi yeni tüplerini tekrar kontrol ettim ve yine su çıkmış pamukla oynaşıyorlar çok anlamadığım sekilde nasil çözebilirim bütün koloni ow ye çıkmış şimdide su basmasıda çok büyük bişi değil belki ama 3 4 damla var yani tüpte ve tüpteki pamuk da yamulmuş yani bir tarafı daha içe gömük lütfen yardımcı olun zaten geldiklerinden beri çok strestelerdi ve sorunları asla bitmiyor
Nem pamuğu fazla bastırılmış olabilir bende yaşıyordum bu sorunu.

Dkdklse

Nanitik
Üye
Nemi kendilerine göre ayarlıyorlardır diye düşünüyorum.? Ciddi bir taşma olmadığı sürece müdahale etmeyin. Stresli olmalarıda çok normal.

Ozansimsek00

Larva
Üye
Nem pamuğu fazla bastırılmış olabilir bende yaşıyordum bu sorunu.
İlk yaptığımda 4 5 saat kontrol ettiğimde hiç öyle bi akıntı yoktu bide mesala su damlası pamuktan uzakta tüpün ortasında bi yerde

Nemi kendilerine göre ayarlıyorlardır diye düşünüyorum.? Ciddi bir taşma olmadığı sürece müdahale etmeyin. Stresli olmaları çok normal.
Evet ama outworlde çıktılar yumurtalarıda ow borusuna kadar taşıdılar çıkışa kadar çok da büyük damla yoktu zaten koyduğumdan beri pamuğun yakınına değil tüpün ortasında takılıyorlardı

Dkdklse

Nanitik
Üye
Nem sebebiyle olabilir mi? Küçük mü damla?