Camponotus kolonimi transfer edemiyorum. Outworld artık temizlenmeye ihtiyaç duyuyor ve işçi sayım 30+ olduğu için outworldde sürekli 5-10 işçi oluyor. Işık tutup işçileri başka tarafa geçirmeye çalışıyorum ama birkaç işçi gitse de birkaçı hâlâ outworldde kalıyor. Hepsini alıp başka bir kaba transfer etmeyi denesem aşırı hızlı ve agresifler. Girişe doğru fırçayla işçileri geçirmeyi deniyorum, fırçayı bile ısırmaya çalışıyorlar. Genel olarak çok stresli değiller, hatta nadiren streslendikleri durumlar oluyor. Bu yüzden nasıl transfer edeceğim konusunda hiç fikrim kalmadı.
Bir de koloni 30+ işçiye ulaştı. Artık tüp çoğaltıcı bir sisteme veya formikaryuma geçirmeli miyim, yoksa diyapoza kadar tek tüp yeterli olur mu? Brood da oldukça fazla, neredeyse işçi sayısının 2-3 katı kadar brood var. Son zamanlarda alansızlıktan veya sıcaklıktan dolayı outworlde brood taşımaya da başladılar. Sizce ne yapmalıyım?
Bir de koloni 30+ işçiye ulaştı. Artık tüp çoğaltıcı bir sisteme veya formikaryuma geçirmeli miyim, yoksa diyapoza kadar tek tüp yeterli olur mu? Brood da oldukça fazla, neredeyse işçi sayısının 2-3 katı kadar brood var. Son zamanlarda alansızlıktan veya sıcaklıktan dolayı outworlde brood taşımaya da başladılar. Sizce ne yapmalıyım?