Camponotus kolonim hakkında sorular

antlover37

Yumurta
Üye
Camponotus sanctus kolonimi beslemek için cover'ını açıyorum ve başka yerlere kaçışıyorlar. Formikaryumun farklı yerlerine taşınıp yemlere dokunmuyorlar. Yem olarak ikiye bölünmüş un kurdu veriyorum. Kaç gündür sadece şekerli su içiyorlar. Ne yapmalıyım?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam un kurdundan sıkılmış olabilirler, camponotus sanctus yemek seçici bir türdür. Yeni bir canlı yem çeşidi kullanamaya başlamalı ve karma beslemeye geçmelisiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Buffalo kurdu, morio kurdu, tartara vb. canlı yemler kullanmalısınız.

antlover37

Yumurta
Üye
Onlardan elimde yok daha çok evde bulabileceğim proteğin alternatifleri nelerdir

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Camponotus sanctus kolonimi beslemek için cover'ını açıyorum ve başka yerlere kaçışıyorlar. Formikaryumun farklı yerlerine taşınıp yemlere dokunmuyorlar. Yem olarak ikiye bölünmüş un kurdu veriyorum. Kaç gündür sadece şekerli su içiyorlar. Ne yapmalıyım?
Kaç işçisi var? Kaç yıllık koloni?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
canlı yeme bir alternatif yok maalesef, kim ne derse desin. İnternetten temin edebilirsiniz bu canlı yemleri. Ankara canlı yem ve Antalya çekirgeden alabilirsiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam eğer bütün canlı yemleri besleyebilirim diyorsanız morio ve tartara çok güzel geliştirecektir.

antlover37

Yumurta
Üye
Ailem tartara gibi böceklere pek sıcak bakmıyor un kurdunuda bir arkadaşımdan temin etmiştim

Laseynas

Yumurta
Üye
Onlardan elimde yok daha çok evde bulabileceğim proteğin alternatifleri nelerdir
Componotus Baldacci gibi nazlı türleri besledim salam sucuk kıyma şekerli su et içerikli balık yemleri kaplumbağa yemlerini deneyebilirsin eğer işçiler üzerinde yoğunlaşıyor yada yuvaya taşıyorsa sevmişlerdir

antlover37

Yumurta
Üye
Teşekkürler deneyeceğim

Un kurdundan korktuklarını düşünüyorum ama şekerli su gibi sıvıların korkmuyorlar böyle mama gibi birşey yapabilirmiyim

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
O zaman morio veya buffalo almanız lazım ama tek bir kurt çeşidi uzun vadede o yem çeşidinden sıkılmalarına neden olabilir haberiniz olsun.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Componotus Baldacci gibi nazlı türleri besledim salam sucuk kıyma şekerli su et içerikli balık yemleri kaplumbağa yemlerini deneyebilirsin eğer işçiler üzerinde yoğunlaşıyor yada yuvaya taşıyorsa sevmişlerdir
Karıncaları lütfen canlı yem dışında herhangi bir besinle beslemeyin ve bunu önermeyin. Kısa vadede aklınızda "ben onlara bunları veriyorum şu anda gayet iyiler" gibi bir düşünce oluşabilir fakat bu uzun vadede koloninin ölümüne dahi sebep olabilir.

Laseynas

Yumurta
Üye
Karıncaları lütfen canlı yem dışında herhangi bir besinle beslemeyin ve bunu önermeyin. Kısa vadede aklınızda "ben onlara bunları veriyorum şu anda gayet iyiler" gibi bir düşünce oluşabilir fakat bu uzun vadede koloninin ölümüne dahi sebep olabilir.
Compo baldacci besliyorum 1 yıldır binde bir canlı yem alırsam veririm MaşAllahı var