Camponotus kış uykusu

KayraButler

Media
Üye
4 aydır yumurtlamayan bir kraliçem var. Eskiden yumurtaları vardı fakat onları yedi. O zamandan beri de hiç yumurtlamadı. Şu an kısa bir kış uykusuna yatırıyorum. Kraliçe 7,5-10 °C aralığında duruyor ancak ortamın nem oranı %30-40 civarında.
Önerileriniz var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

yücehayvanat

Media
Üye
4 aydır yumurtlamayan bir kraliçem var. Eskiden yumurtaları vardı fakat onları yedi. O zamandan beri de hiç yumurtlamadı. Şu an kısa bir kış uykusuna yatırıyorum. Kraliçe 7,5-10 °C aralığında duruyor ancak ortamın nem oranı %30-40 civarında.
Önerileriniz var mı?
Bence kraliçeyi diyapozdan çıkarın çünkü diyapoza giremez, bu canlıların bildiğim kadarıyla biyolojik saatleri var, ayrıca forumdaki kış uykusu ile alakalı olan araştırmayı okumanızı tavsiye ederim.

KayraButler

Media
Üye
Bence kraliçeyi diyapozdan çıkarın çünkü diyapoza giremez, bu canlıların bildiğim kadarıyla biyolojik saatleri var, ayrıca forumdaki kış uykusu ile alakalı olan araştırmayı okumanızı tavsiye ederim.
kraliçe yumurtlamıyor normal sürede ne yapayım peki

MehmetÖzkan

Pupa
Üye
Önerileriniz var mı?
Hiç beslemeyi denediniz mi?Sorun proteinde olabilir.

yücehayvanat

Media
Üye
Besleme 2 kez şekerli su 1 kez buffalo kurdu verildi sıcaklığı 26-27 derece %60-%70 nem kontrolde 1 haftada 1
2 haftada bir kontrol edin veya 1 ayda 1 kontrol edin, kontrol ederken olabildiğince loş bir yerde tüpün etrafına sardığınız malzemeyi açın, kontrol ederken tüpü sallamamaya özen gösterin, besleme yapmanız zorunlu değil elinizdeki kraliçe claustral, nem biraz yüksek olmuş %40-50 civarlarında olmalı, sıcaklık gayet uygun, kraliçeniz eğer döllenmişse doğru koşullar altındayken ilk jenerasyonunu yetiştirebilir, iyi hobiler