Arkadaşlar, Camponotus kolonim için outworld mü önerirsiniz, formikaryum mu? Formikaryum olacaksa hangisi: Ytong, 3D baskı ya da alçı?
Hocam o size kalmış. Bence tamamen sizin göz zevkinize bağlı bir şey. Tüpte bakarsanız bunu çoğaltıcı ile çoğaltabilirsiniz. Ama formikaryum yapacaksanız, eğer koloni popülasyonu düşükse büyük bir formikaryum yapamazsınız; bu da ekstra bir masraf demek. Yani bence şimdilik outworld bağlayın. Koloni popülasyonu arttıkça tüpleri artırın. Artık çok fazla olduğunda bence formikaryuma geçebilirsiniz.Arkadaşlar, Camponotus kolonim için outworld mü önerirsiniz, formikaryum mu? Formikaryum olacaksa hangisi: Ytong, 3D baskı ya da alçı?
fikir topluyorum zaten şuan formikaryum aklımda yok outworld ile devam gibi duruyorHocam o size kalmış. Bence tamamen sizin göz zevkinize bağlı bir şey. Tüpte bakarsanız bunu çoğaltıcı ile çoğaltabilirsiniz. Ama formikaryum yapacaksanız, eğer koloni popülasyonu düşükse büyük bir formikaryum yapamazsınız; bu da ekstra bir masraf demek. Yani bence şimdilik outworld bağlayın. Koloni popülasyonu arttıkça tüpleri artırın. Artık çok fazla olduğunda bence formikaryuma geçebilirsiniz.
Bana çoklu tüplü sistemler daha cazip geldi hep. Koloni büyüklüğüne göre rahatça ayarlanabilmeleri çok süper. Koloni 30 işçi arttı mı? Tak bi tüp daha 🙂 Bir de temizlemesi, nem sistemi felan da pratik. Çoklu tüp sisteminize bir de outworld taktınız mı bal olur bal.fikir topluyorum zaten şuan formikaryum aklımda yok outworld ile devam gibi duruyor
Nasıl yani hocam outworld dış dunya formikaryum yaşam alanı zaten ikisi farklı amaca hizmek eden şeyler formikaryum alıp ona outworld bağlamak da mümkünfikir topluyorum zaten şuan formikaryum aklımda yok outworld ile devam gibi duruyor
ayrı olarak tüp+outworld mü yoksa outworld+formikaryummu diye sordumda outworldden devamdırNasıl yani hocam outworld dış dunya formikaryum yaşam alanı zaten ikisi farklı amaca hizmek eden şeyler formikaryum alıp ona outworld bağlamak da mümkün
Tüp yetersiz geldiğinde formikaryuma geçebilirsiniz erkenden geçmek çeşitli sıkıntılar doğurabilir.ayrı olarak tüp+outworld mü yoksa outworld+formikaryummu diye sordumda outworldden devamdır
ü