Camponotus guizhouensis

UMTPLUG

Yumurta
Üye
Merhaba, iyi günler. Camponotus guizhouensis türü hakkında bilgi almak istiyorum. Bu türü daha önce beslediniz mi veya hakkında herhangi bir tecrübeniz var mı?

İnternette türle ilgili çok az bilgi bulabildim. Özellikle ideal sıcaklık ve nem değerleri, kış uykusu ihtiyacı, koloni büyüme hızı ve bakım zorluğu hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Mogo

Minör
Üye
Camponotus guizhouensis Çini'n tek bir bölgesinin dağlarına endemik bir tür. Bırakın forumda bakanı bulmayı internette bile bakıp iyi bir şekilde raporlayan zor bulursunuz. Satan bir tane site var bulabildiğim o da "Antmart" diye bir ukrayna sitesi.

UMTPLUG

Yumurta
Üye
Camponotus guizhouensis Çini'n tek bir bölgesinin dağlarına endemik bir tür. Bırakın forumda bakanı bulmayı internette bile bakıp iyi bir şekilde raporlayan zor bulursunuz. Satan bir tane site var bulabildiğim o da "Antmart" diye bir ukrayna sitesi.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ben de araştırmalarım sonucunda Camponotus guizhouensis türü hakkında çok az bilgiye ulaşabildim. Ancak bu türü satan birini buldum ve satın almayı ciddi şekilde düşünüyorum.

Amacım bu nadir ve hakkında pek fazla bilgi bulunmayan türü besleyerek kendi deneyimlerimi belgelemek. Koloninin gelişimini, beslenme alışkanlıklarını, sıcaklık ve nem ihtiyaçlarını, kış uykusu durumunu ve genel davranışlarını düzenli olarak gözlemleyip Karınca Çiftliğim forumundaki herkesle paylaşmak istiyorum.

Elbette ilk kez deneyeceğim için süreçte bazı belirsizlikler olacaktır ama elimden geldiğince dikkatli ve detaylı bir şekilde ilerlemeyi düşünüyorum. Umarım başarılı bir koloni kurup gelişim sürecini burada hep birlikte takip edebiliriz.

Mogo

Minör
Üye
Güzel olur eğer günlüğünü yaparsanız takibe geçerim.