6 Haziran’da bulduğum Camponotus cf. xerxes kraliçemin bir ay önce tam olarak 9 işçisi vardı. Ancak koloniyi balkonda unuttuğum için Gaziantep’in yoğun güneş ışığına maruz kaldılar. Bu olaydan sonra kolonide sadece 4 işçi kalmıştı ve kraliçe oldukça hareketsizdi. Tüpü daha serin bir ortama aldım ve şekerli su takviyesi yaptım. Bir süre sonra koloni toparlanır gibi oldu.
Fakat iki hafta boyunca hiç yumurtlamadı ve işçi sayısı azalmaya başladı. İşçiler parçalanıp çöp kısmına taşındı, koloni şu an 1 işçiye kadar düştü. Ayrıca beslenmede de sorun yaşıyorum. Önceden şekerli suyu içip abdomeni iyice şişen işçiler şimdi şekerli suya yaklaşmıyor bile. Un kurdu elimde olmadığı için henüz protein vermedim.
Sebebi ne olabilir, önerileriniz varsa çok yardımcı olursunuz.
Eklemeyi unutmuşum, yumurta yeme davranışınıda gözlemledim. Şuan iki adet larvası var.
Fakat iki hafta boyunca hiç yumurtlamadı ve işçi sayısı azalmaya başladı. İşçiler parçalanıp çöp kısmına taşındı, koloni şu an 1 işçiye kadar düştü. Ayrıca beslenmede de sorun yaşıyorum. Önceden şekerli suyu içip abdomeni iyice şişen işçiler şimdi şekerli suya yaklaşmıyor bile. Un kurdu elimde olmadığı için henüz protein vermedim.
Sebebi ne olabilir, önerileriniz varsa çok yardımcı olursunuz.
Eklemeyi unutmuşum, yumurta yeme davranışınıda gözlemledim. Şuan iki adet larvası var.