Camponotus fedtschenkoi kraliçesi yumurtlamadı.

RubinQ

Yumurta
Üye
Bir ay önce falan Camponotus fedtschenkoi kraliçesi aldım fakat hâlâ yumurtlamadı. Tamamen stressiz bir ortamda tutmama rağmen sebebi nedir? Aldığım kişi ara sıra un kurdu, şekerli su vermemi söyledi fakat klostral bir tür olduğu için verip vermemekte kararsızım. Ne yapmam gerek?

yücehayvanat

Media
Üye
Bir ay önce falan Camponotus fedtschenkoi kraliçesi aldım fakat hâlâ yumurtlamadı. Tamamen stressiz bir ortamda tutmama rağmen sebebi nedir? Aldığım kişi ara sıra un kurdu, şekerli su vermemi söyledi fakat klostral bir tür olduğu için verip vermemekte kararsızım. Ne yapmam gerek?
Kraliçenin fotoğrafını atar mısınız? İsterseniz kraliçeyi besleyebilirsiniz, evet haklısınız kraliçe claustral ama bu kadar uzun süre yumurtlamadıysa sebebi açlık olabilir her ne kadar pek olası olmasa da.

İlyas16

Media
Üye
Bence besleme yapın hocam. Benim tahminime göre temin ettiğiniz yerde ya stresten yumurtalarını yemiştir ya da uzun süre yumurtlayamamıştır. Bu süreçte kendi besin stoklarını da tüketmiş olabilir. Bu yüzden şu an yumurtlamıyor olabilir.

Koloniyi yaklaşık 1 aydır sizdeyse, size temin eden kişinin de bu yüzden besleme yapmanız gerektiğini söylemiş olabileceğini düşünüyorum. Tabii bunlar sadece benim tahminim, daha deneyimli arkadaşlar farklı bir şey de söyleyebilir.

MehmetÖzkan

Yumurta
Üye
Kanatları hala üzerindeyse çiftleşmemiş olabilir

yücehayvanat

Media
Üye
Kanatları hala üzerindeyse çiftleşmemiş olabilir
Kanatlarının üstünde olup olmaması birşeyi ifade etmez, kraliçelerin çiftleştikten sonra kanatlarını döküp dökmemeleri bir tür mobilite tercihidir, evet doğru doğada gözlemlenen kraliçelerin birçoğu kanatsız olsada bu elimizdeki kraliçenin kanatlı olmasının bir anlama yüklenmesine neden değildir

MehmetÖzkan

Yumurta
Üye
Bir kraliçenin çiftleşip çiftleşmediği belirsizdir; ancak kanatlarını dökmüş bir kraliçe, uçuş sonrası bu organlara artık ihtiyaç duymadığını göstererek zaten çiftleştiğini ve yeni bir koloni kurmaya hazır olduğunu kanıtlar.Tabii ki "kanatlı kraliçeler kesin olarak çifleşmemiştir." demek yanlış olur.Ama bir kraliçenin kanatlı olması "çiftleşmemiş olması ihtimalini" doğurur.

yücehayvanat

Media
Üye
Bir kraliçenin çiftleşip çiftleşmediği belirsizdir; ancak kanatlarını dökmüş bir kraliçe, uçuş sonrası bu organlara artık ihtiyaç duymadığını göstererek zaten çiftleştiğini ve yeni bir koloni kurmaya hazır olduğunu kanıtlar.Tabii ki "kanatlı kraliçeler kesin olarak çifleşmemiştir." demek yanlış olur.Ama bir kraliçenin kanatlı olması "çiftleşmemiş olması ihtimalini" doğurur.
Yanlışınız var, eğer doğadaki kolonileri gözlemlerseniz kanatsız kraliçelerin kendi kolonilerinde "işçi" görevini üstlendiğini görebilirsiniz ve bu kraliçeler aynı zamanda çifleşmemişlerdir yani doğal bir ortamda bulunan ve yapay olarak çifleştirilmemiş bir kraliçenin kanatlarının durumu onun çiftleşmiş veya çiftleşmemiş olduğunu kanıtlamaz, demem o ki kraliçenin kanatsız olması da olmaması da birşeyi ispat etmez, doğruyu görmenin tek yolu zamandan ve sabırdan geçer

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Konuya şu şekilde nokta koyalım.

Kanatlı kraliçeler (alate kast), dişi ve erkek olmak üzere ikiye ayrılır. Erkekler çiftleşme uçuşundan sonra ölürken, kraliçeler çiftleşerek yeni bir koloni kurarlar. Bir kraliçenin kanatlarını dökmüş olması, %100 döllenmiş olduğu anlamına gelmez. Bazı durumlarda trophic yumurta bırakabilir veya ilk yumurtalarından alate bireyler üretebilir. Aynı şekilde, kanatlı olması da çiftleşmediği anlamına gelmez. Kanatlarını uzun süre dökmeden işçi çıkaran ve başarılı şekilde koloni kuran birçok kraliçe gözlemlenmiştir. Bu nedenle, kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, yumurtalardan işçi çıkana kadar döllenme konusunda %100 emin olamayacağımızdır. Bu yüzden "Benim kraliçem kesin döllenmiştir.", "Yüksekten bıraktım, uçmadı; demek ki döllenmiş." gibi hurafe ve dogmatik düşüncelerden uzak duralım.

Keyifli hobiler dilerim.

MehmetÖzkan

Yumurta
Üye
Yanlışınız var, eğer doğadaki kolonileri gözlemlerseniz kanatsız kraliçelerin kendi kolonilerinde "işçi" görevini üstlendiğini görebilirsiniz ve bu kraliçeler aynı zamanda çifleşmemişlerdir yani doğal bir ortamda bulunan ve yapay olarak çifleştirilmemiş bir kraliçenin kanatlarının durumu onun çiftleşmiş veya çiftleşmemiş olduğunu kanıtlamaz, demem o ki kraliçenin kanatsız olması da olmaması da birşeyi ispat etmez, doğruyu görmenin tek yolu zamandan ve sabırdan geçer
Anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım.Umarım yumurtlama sorununu çözebilirsiniz.Keyifli hobiler diliyorum.

Asever

Yumurta
Üye
Uzaktan geldiyse ortama uyum sağlayamamış olabilir.