Haftada bir kontrol edin 1 günde yumurtlayan kraliçem de oldu 2 haftada da fakat genel olarak 1 hafta içinde yumurtlar.Camponotus Tanaemyrmex altcinsi kraliçe karıncam var. 3,4 gündür bende, tahmini yumurtlama süreleri ne kadar acaba, ne zamana yumurtlar?
Ekli dosyayı görüntüle 68466
Peki yasam alanı uygunmu. Şırıngadan yaptımHaftada bir kontrol edin 1 günde yumurtlayan kraliçem de oldu 2 haftada da fakat genel olarak 1 hafta içinde yumurtlar.
Neyle yapıştırdınız?Peki yasam alanı uygunmu. Şırıngadan yaptım
Slikon ama iceriden deyil dikkat ettim dışından ama önerebileceğiniz bir başka şey varsa onuda denerimNeyle yapıştırdınız?
Tamamını fotoğraflarsanız daha iyi cevaplayabilirim su haznesi vs. belli olmuyor.Slikon ama iceriden deyil dikkat ettim dışından ama önerebileceğiniz bir başka şey varsa onuda denerim
Doğal değil birçok neden olabilir. Su haznesi küçük ama idare eder işçiler çıkınca test tüpü edinmeniz daha doğru olur oraya transfer yaparsınız.
Doğal bir davranış. Daha alalı 3-4 gün olmuş ayrıca bu süreçte kontroletmişsiniz yani bunun sebebi henüz yuvasını benimseyememiş olması. Su haznesini kontrol edin ihmal etmeyin çünkü Camponotuslar 40-50 günde işçi çıkarır diye geçiyor ve bu suyun o kadar dayanacağını sanmıyorum. Test tüpü temin edip daha derli toplu bir kuruluma erkenden transfer etmenizi oneriyorum çünkü yumurtlarsa uğraştırıyor transfer etmek.
Cover kırmızı asetat kağıdı, kağıt, tuvalet kağıdı yada rulosu, aliminyum folyo ve benzer şeylerle tüpün etrafına yapılan şey karıncanın karanlık ortamda güvende hissetmesi için.Evet saten değiştiricem işçiler cıkınca test tüpü alıp daha ilk deneyimim cover ne acaba?
Anakin hocam daha tecrübeli onun cevabını önemseyin.