Hocam yaşadığınız şehir hangisi?Öncelikle merhaba, Camponotus türüne büyük olmalarından dolayı ayrı bir sempatim var. Bu tür nerelerde bulunur? Nem %50, sıcaklık 30, rüzgaz yok denecek kadar az. Bu hava şartlarında bulunur. Bu şartlar yeterli mi?
Yaşadığınız yerin etrafındaki kolonilere bakın, uçuşa hazırlanan Camponotus kolonisi bulmanız gerekecek. Ben de bu şekilde kraliçe buldum ve arkadaşıma buldurdum.Öncelikle merhaba, Camponotus türüne büyük olmalarından dolayı ayrı bir sempatim var. Bu tür nerelerde bulunur? Nem %50, sıcaklık 30, rüzgaz yok denecek kadar az. Bu hava şartlarında bulunur. Bu şartlar yeterli mi?
Rüzgarsız havalarda geceleride uçuş yapan bir tür diye biliyorum. Geceleri sokak lambaları altına bakabilirsiniz.Öncelikle merhaba, Camponotus türüne büyük olmalarından dolayı ayrı bir sempatim var. Bu tür nerelerde bulunur? Nem %50, sıcaklık 30, rüzgaz yok denecek kadar az. Bu hava şartlarında bulunur. Bu şartlar yeterli mi?
Bilecik osmaneliHocam yaşadığınız şehir hangisi?
Kuraklık arazi mi, yoksa daha çimlik arazi mi? Bir adet buldum ama kaçırdım elimden çok hızlıydı.Yaşadığınız yerin etrafındaki kolonilere bakın, uçuşa hazırlanan Camponotus kolonisi bulmanız gerekecek. Ben de bu şekilde kraliçe buldum ve arkadaşıma buldurdum.
Sonuçta alateler havadan "airdrop" gibi düşmüyor, kolonilerdeki alateler uçuyor.
Hocam ben antalyada yaşıyorum hava şuan 24 derece 62 nem ve 2 km rüzgar var ve etrafta dolaşan camponotus işçileri ve majörleri vardı çıksam şimdi bulma ihtimalim var mı?Yaşadığınız yerin etrafındaki kolonilere bakın, uçuşa hazırlanan Camponotus kolonisi bulmanız gerekecek. Ben de bu şekilde kraliçe buldum ve arkadaşıma buldurdum.
Sonuçta alateler havadan "airdrop" gibi düşmüyor, kolonilerdeki alateler uçuyor.
ormanlarda taş altlarında, devrik ağaç etrafında, şehirde parke taş aralarında, kaldırımlarda dikili ağaçlar için bırakılan toprak alanlarda, moloz yığınlarının kenarlarında bulduğum ve şekerli su verdiğim kolonilerim var. Akşam 5ten sonra hareketlenmeye başlıyorlar. İzmir’de halen uçuşlar devam ediyorComponatus kolonisi nerelerde yaygın olur?
Dolaşan işçilerin yuvasını bulup alate ya da alate pupası var mı diye bakmanız gerek.Hocam ben antalyada yaşıyorum hava şuan 24 derece 62 nem ve 2 km rüzgar var ve etrafta dolaşan camponotus işçileri ve majörleri vardı çıksam şimdi bulma ihtimalim var mı?
10 dakika önce, ekmek almaya giderken buldum şansormanlarda taş altlarında, devrik ağaç etrafında, şehirde parke taş aralarında, kaldırımlarda dikili ağaçlar için bırakılan toprak alanlarda, moloz yığınlarının kenarlarında bulduğum ve şekerli su verdiğim kolonilerim var. Akşam 5ten sonra hareketlenmeye başlıyorlar. İzmir’de halen uçuşlar devam ediyor
Nasıl biryerde buldun.10 dakika önce, ekmek almaya giderken buldum şans![]()
Minik park, kaldırımda buldum. Componatus türünü farketmek çok kolay, şans önemli faktör tabi.Nasıl biryerde buldun.
Hayırlı olsun10 dakika önce, ekmek almaya giderken buldum şans![]()
Bu türü çok aradım ekmek almaya giderken bulmak şans işiydi yaşıyor mu diye bile bakmıyorum dünden beri sabırlı bir şekilde 1 ay bekliycem haftada 1 yeterHayırlı olsun
Bir kaç gün pamuk çekiştirir, yumurtaları oradan oraya taşır, bazen yer, nanemolladır oğlumun messoru 1,5 ayda işçi çıkardı ben iki ayda daha larva göremedim 🤣 ama iki kraliçemi de çok seviyorum 🥰
Ben de oğlumla karınca besleyelim diye karar aldığımın ertesi günü 3 tane bulmuştum…Bu türü çok aradım ekmek almaya giderken bulmak şans işiydi yaşıyor mu diye bile bakmıyorum dünden beri sabırlı bir şekilde 1 ay bekliycem haftada 1 yeter
Bi gaza gelip bakıyorum hemenBen de oğlumla karınca besleyelim diye karar aldığımın ertesi günü 3 tane bulmuştum…
İlk başlarda pamuğu çekiştirip durabilir, düzeltmeniz gerekir, pamuk bacaklarına dolaşabiliyor ta da kaçabilir, yuvasına alıştığına kanaat getirdiğinizde kontrol süresini uzatabilirsiniz
İyi hobiler 😊
Yaptığım kontrolde olumsuz bir durum görülmedi, pamuğu isteyerek ileriye itmiştim alan dar olsun fazla dolanmasın yumurtayla ilgilensin içine gücüne baksın yani dimiBen de oğlumla karınca besleyelim diye karar aldığımın ertesi günü 3 tane bulmuştum…
İlk başlarda pamuğu çekiştirip durabilir, düzeltmeniz gerekir, pamuk bacaklarına dolaşabiliyor ta da kaçabilir, yuvasına alıştığına kanaat getirdiğinizde kontrol süresini uzatabilirsiniz
İyi hobiler 😊
Hayır aksi takdirede alanı biraz daha geniş tutmalısın diye biliyorum.Bi gaza gelip bakıyorum hemen
Yaptığım kontrolde olumsuz bir durum görülmedi, pamuğu isteyerek ileriye itmiştim alan dar olsun fazla dolanmasın yumurtayla ilgilensin içine gücüne baksın yani dimi![]()
Sizcede yeterli değil mi?Hayır aksi takdirede alanı biraz daha geniş tutmalısın diye biliyorum.
Kraliçe zaten yumurtalarına bakacaktır, etrafta dolaşma durumu olmaz.Bi gaza gelip bakıyorum hemen
Yaptığım kontrolde olumsuz bir durum görülmedi, pamuğu isteyerek ileriye itmiştim alan dar olsun fazla dolanmasın yumurtayla ilgilensin içine gücüne baksın yani dimi![]()
Alanı çok dar bırakmışsın. Tüpün yarısından biraz daha az olması gerek.Sizcede yeterli değil mi?