Merhabalar,
Öncelikle bir ayda olan gelişmeleri aktaracağım kış uykusuna yatırma kararı almama rağmen hava sıcaklıkları ideal değildi bende iki haftalık soğuğun ardından odamdaki peteğin üstüne tüpleri koydum sabit 3 bazen 5 ayarında tüpleri beklettim düzenli sıcaklık ölçümleriyle 28 derecede sabit olarak besledim,boostladım bu bir aylık dönemde ve koloniler iyiye gidiyor ufak kayıplar versemde gayet memnunum.
A grubu
1.festai
İşçi sayısı artmadı ama iki pupa ve yumurtaları var gelişmeye geç başladılar.
2.festai
Boostlamamın karşılığı ilk aldığım koloni
3 pupa ve 10 tane yumurta var.
3.festai
En hızlı büyüyen kolonim olmaya devam ediyor işçi sayısı arttı sayamıyorum çok aktifler ve açlar beslemem yetmiyor.Pupa ve yumurta sayıları gayet iyi
4.festai
İkinci en büyük kolonim ve hızlı gelişiyor
Pupa ve yumurta sayıları ideal.
5.festai
Nerdeyse sıfır ilerlemeyle dünya rekoru kıran 5 ayda en az gelişen koloni ödülünün sahibi drama Queen Elizabeth
Nasıl gelişemiyor anlamıyorum beslenmelerine çeşitli ama olmuyor ilginç.
B.grubu
1.Crematogaster
Bekleyişimin ardından ilk işçi çıktı çok mutluyum üç işçi daha yolda.
1.nylanderia jaegerskoeldi
Ne ilgnçtirki 8 işçim vardı dörde düştü şimdi bir eski ve iki yeni işçi var azalıp azalıp artıyor heralde kaçıyorlar anlayamıyorum.
1. Messor
Her ne kadar messora kanım kaynamasada messorumda var artık bekliyorum ilk işçiyi biraz stresli bir kraliçem var.
2.crematogaster
Bu arkadaşta yeni gelişiyor merakla ne olacağını bekliyorum.
Solenopsislerim ve pheodülelerim sancılı bir gelişmi gösteriyor ben bile açıp kontrol etmeye korkuyorum gelişme olursa eklerim.Eğerki hatalarım varsa lütfen düzeltin öneri ve eleştirilere hep açığım şimdilik görüşürüz.🥳
Öncelikle bir ayda olan gelişmeleri aktaracağım kış uykusuna yatırma kararı almama rağmen hava sıcaklıkları ideal değildi bende iki haftalık soğuğun ardından odamdaki peteğin üstüne tüpleri koydum sabit 3 bazen 5 ayarında tüpleri beklettim düzenli sıcaklık ölçümleriyle 28 derecede sabit olarak besledim,boostladım bu bir aylık dönemde ve koloniler iyiye gidiyor ufak kayıplar versemde gayet memnunum.
A grubu
1.festai
İşçi sayısı artmadı ama iki pupa ve yumurtaları var gelişmeye geç başladılar.
2.festai
Boostlamamın karşılığı ilk aldığım koloni
3 pupa ve 10 tane yumurta var.
3.festai
En hızlı büyüyen kolonim olmaya devam ediyor işçi sayısı arttı sayamıyorum çok aktifler ve açlar beslemem yetmiyor.Pupa ve yumurta sayıları gayet iyi
4.festai
İkinci en büyük kolonim ve hızlı gelişiyor
Pupa ve yumurta sayıları ideal.
5.festai
Nerdeyse sıfır ilerlemeyle dünya rekoru kıran 5 ayda en az gelişen koloni ödülünün sahibi drama Queen Elizabeth
Nasıl gelişemiyor anlamıyorum beslenmelerine çeşitli ama olmuyor ilginç.
B.grubu
1.Crematogaster
Bekleyişimin ardından ilk işçi çıktı çok mutluyum üç işçi daha yolda.
1.nylanderia jaegerskoeldi
Ne ilgnçtirki 8 işçim vardı dörde düştü şimdi bir eski ve iki yeni işçi var azalıp azalıp artıyor heralde kaçıyorlar anlayamıyorum.
1. Messor
Her ne kadar messora kanım kaynamasada messorumda var artık bekliyorum ilk işçiyi biraz stresli bir kraliçem var.
2.crematogaster
Bu arkadaşta yeni gelişiyor merakla ne olacağını bekliyorum.
Solenopsislerim ve pheodülelerim sancılı bir gelişmi gösteriyor ben bile açıp kontrol etmeye korkuyorum gelişme olursa eklerim.Eğerki hatalarım varsa lütfen düzeltin öneri ve eleştirilere hep açığım şimdilik görüşürüz.🥳