Campocu Günlükleri

lordqne

Nanitik
Üye
Merhaba
Bugün akvaryumculardan birine gittim ve katil salyangoz istedim adam tamam dedi dedimki abi bunlar adi salyangoz yer dimi dedim yer dedi hiç bir şey bırakmaz dedi yolda farkettim bu mavi elma salyangozu lütfen yanıldığını söyleyin bu arkadaş adi salyangoz yermi.
17464579145358794089543291255729.jpg

Son düzenleme:

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba
Bugün mersindeki en bilindik akvaryumculardan birine gittim ve katil salyangoz istedim adam tamam dedi dedimki abi bunlar adi salyangoz yer dimi dedim yer dedi hiç bir şey bırakmaz dedi yolda farkettim bu mavi elma salyangozu lütfen yanıldığını söyleyin bu arkadaş adi salyangoz yermi.
Ekli dosyayı görüntüle 50630
Maalesef adi salyangozlara bir etkisi olmaz.

lordqne

Nanitik
Üye
Yeni güncelleme,
Yeni gelişmeler var yaklaşık 63 yavru var
Akvaryuma iki minare salyangoz ekledim karides ve helenada alacağım adi salyangozlar yüzünden.Helenaların minare salyangoz yediğini biliyorum onları ayırıcam onun dışında bir erkek balık öldü bitkilerde budama yaptım ve ektim tuttu şimdilik bu kadar.
Camponotus festai koloni birleştirme tamamlandı artık hepsi yemek yiyor bitbiriyle trophalaksis yapıyor gayet iyi ilerlediler yumurtlamayada başladılar.

lordqne

Nanitik
Üye
Yeni güncelleme.
Merhabalar yeni gelişmeleri aktaracağım.
Yeni aydınlatma aldım orionled gün ışığı 6500k olması lazım bir adet sıcaklık ölçer aldım.
Canlı olarak 12 adet bloodmary karides aldım 5 adet tele sarılı chrismissmoss var ama bunun yeri bu akvaryum olmayacak geçici süreliğine koydum.
Çeşitli vitaminler, gübreler ve su düzenleyiciler aldım. Yeni bir yavruluk yaptım 5 litre hacmi var filtreleme sorunsuz çalışıyor yaz ayları olduğu için ısıtıcı koymadım güncel yavru sayısı 58, 3 haftadır doğuracak dediğim balık hala doğurmadı. Akvaryumun güncel hali ve yavruluk. Yavrulukta bir mangrove kökü, taş ve hagen kum var bir adet albino çöpçü koydum yem artıklarını yesin diye. Şimdilik bu kadar :)

WhatsApp Görsel 2025-05-12 saat 19.52.49_7e150b9b.jpgWhatsApp Görsel 2025-05-12 saat 19.52.43_3a3521f0.jpg

lordqne

Nanitik
Üye
Selamlar efenim.
Endler akvbaryumuz da popülasyon 4 katına çıktı toplam 80 endler ortalama 40 45 üremeye hazır kalanları irili ufaklı yavrulardı 20 yetişkini hobici bir arkadaşa verdim. Tahmin edebileceğiniz gibi albino endler üretemedim henüz ancak farklı morphlar var elimde. Minare salyangozları çoğaldı yaklaşık 10 tane var 2 büyük kalanlar küçük bitkilerde yaz sıcaklarından kaynaklı gerileme oldu yosunlar büyüyor ilerde kurulum yaparsam kullanacağım. Görseli birkaç gün içinde eklerim.

Karıncalara gelirsek.
Tüm kolonileri boostladım şuan kış bastırmadan olabildiğince büyütüp kış uykusuna yatıracağım.
Camponotus kolonisindeki tüm abdomenler dolu. 2 pupa 3-5 larva ve 30 civarı yeni yumurta var. Media ve minor üretimi var nanitiklerde azaldıkça tekrar üretiliyor.

Messorlar katlanarak büyüyor geçen kış yatırmadım ilk işçi çok yavaş çıktı temmuzun ortalarında 15 civarı işçi vardı şimdiyse saydığım kadarıyla 30 dan fazla var. Aynı şekilde şuan birsürü pupa yumurta ve larva var.

WhatsApp Görsel 2025-09-21 saat 12.40.56_094d5bf3.jpg
Cataglyphisler güncel olarak 5 işçi 4 ü üretildi 1 i koloni başarılı olsun diye kraliçenin yanına eklenen bir işçiydi. Cataglyphisleri günlük olarak şekerli su ve unkurdu ile besliyorum abdomenler gayet iyi durumda yakın zamanda bufalo kurdu temin edeceğim ısı için 5 aydır çanak halojen lamba ve trafo arıyordum sonunda buldum şuan 12 volt 50 watt bir lamba kullanıyorum out world sıcaklığı 38 ile 33 arası şuan tüpteki sıcaklıkda 30 33 arası bu sıcaklığı düşüreceğim lambanın uzaklığındaki cm lik farklar çok etkiliyor deneye deneye doğru ayarı elde ettim. out world boyutu 30x20x10 WhatsApp Görsel 2025-09-21 saat 12.49.15_6025b8f2.jpg

Pheidole kolonim şuan 30 civarı işçiye sahip yaklaşık 10 tane larva var düzenli protein ve şekerli su veriyorum.
Lasiuslarda şuan larva bakıyorlar işçi sayısı 20 civarı
Tetramoriom 15 civarı işçiye sahip yeni işçilerde mevcut bu kolonileri çok rahatsız etmiyorum.

Nylanderialar kendi kazdıkları küflü pamukta helak oldu transferleri için uğraştım manuel yapamazdım pamuğun içine girmişlerdi . Tetramorimlardan bir kolonimde yok oldu.Lasius kolonilerimden biri kraliçelerini ölürdü yada kendisi öldü bilmiyorum.