Selamlar efenim.
Endler akvbaryumuz da popülasyon 4 katına çıktı toplam 80 endler ortalama 40 45 üremeye hazır kalanları irili ufaklı yavrulardı 20 yetişkini hobici bir arkadaşa verdim. Tahmin edebileceğiniz gibi albino endler üretemedim henüz ancak farklı morphlar var elimde. Minare salyangozları çoğaldı yaklaşık 10 tane var 2 büyük kalanlar küçük bitkilerde yaz sıcaklarından kaynaklı gerileme oldu yosunlar büyüyor ilerde kurulum yaparsam kullanacağım. Görseli birkaç gün içinde eklerim.
Karıncalara gelirsek.
Tüm kolonileri boostladım şuan kış bastırmadan olabildiğince büyütüp kış uykusuna yatıracağım.
Camponotus kolonisindeki tüm abdomenler dolu. 2 pupa 3-5 larva ve 30 civarı yeni yumurta var. Media ve minor üretimi var nanitiklerde azaldıkça tekrar üretiliyor.
Messorlar katlanarak büyüyor geçen kış yatırmadım ilk işçi çok yavaş çıktı temmuzun ortalarında 15 civarı işçi vardı şimdiyse saydığım kadarıyla 30 dan fazla var. Aynı şekilde şuan birsürü pupa yumurta ve larva var.

Cataglyphisler güncel olarak 5 işçi 4 ü üretildi 1 i koloni başarılı olsun diye kraliçenin yanına eklenen bir işçiydi. Cataglyphisleri günlük olarak şekerli su ve unkurdu ile besliyorum abdomenler gayet iyi durumda yakın zamanda bufalo kurdu temin edeceğim ısı için 5 aydır çanak halojen lamba ve trafo arıyordum sonunda buldum şuan 12 volt 50 watt bir lamba kullanıyorum out world sıcaklığı 38 ile 33 arası şuan tüpteki sıcaklıkda 30 33 arası bu sıcaklığı düşüreceğim lambanın uzaklığındaki cm lik farklar çok etkiliyor deneye deneye doğru ayarı elde ettim. out world boyutu 30x20x10
Pheidole kolonim şuan 30 civarı işçiye sahip yaklaşık 10 tane larva var düzenli protein ve şekerli su veriyorum.
Lasiuslarda şuan larva bakıyorlar işçi sayısı 20 civarı
Tetramoriom 15 civarı işçiye sahip yeni işçilerde mevcut bu kolonileri çok rahatsız etmiyorum.
Nylanderialar kendi kazdıkları küflü pamukta helak oldu transferleri için uğraştım manuel yapamazdım pamuğun içine girmişlerdi . Tetramorimlardan bir kolonimde yok oldu.Lasius kolonilerimden biri kraliçelerini ölürdü yada kendisi öldü bilmiyorum.