Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim. Türü ve kraliçe olup olmadığı hakkında yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Lasius cinsi dişi alate.Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim. Türü ve kraliçe olup olmadığı hakkında yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
Lasius cinsi dişi alate.Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim. Türü ve kraliçe olup olmadığı hakkında yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
Cevap için teşekkürler yeni başladığım için sorularım garip gelebilir kusura bakmayın dişiden kastınız kraliçe midir birde karıncalara çiftleşmemişse işçi çıkmaz diye bir şeyler okumuştum doğru mu bunları bekleyerek mi göreceğiz.Lasius cinsi dişi alate.
Kanat dökmediği için çiftleşip çiftleşmediğini anlayamadıkları için dişi diye hitap ediyorlar. Ama bu çiftleşmediği anlamına da gelmez.Cevap için teşekkürler yeni başladığım için sorularım garip gelebilir kusura bakmayın dişiden kastınız kraliçe midir birde karıncalara çiftleşmemişse işçi çıkmaz diye bir şeyler okumuştum doğru mu bunları bekleyerek mi göreceğiz.
Anladım hocam teşekkür ederim test tüpünde bekleyeceğiz o zamanKanat dökmediği için çiftleşip çiftleşmediğini anlayamadıkları için dişi diye hitap ediyorlar. Ama bu çiftleşmediği anlamına da gelmez.
Kanatlarını kullanabiliyor mu?Anladım hocam teşekkür ederim test tüpünde bekleyeceğiz o zaman
Dişi dememin sebebi “Alate” kavramının iki cinsiyeti kapsaması. Erkek ve dişi alateler, yani türün üreme bireyleri. Erkek alatelere “Prens” diyoruz, dişi alatelere de “Prenses” diyoruz. Dişi alate dememin sebebi de kanadının olması, çiftleşip çiftleşmediği belli değil. Yaklaşık 1 hafta bekleyin (Hiç bakmayın), yumurtlamazsa salın.Cevap için teşekkürler yeni başladığım için sorularım garip gelebilir kusura bakmayın dişiden kastınız kraliçe midir birde karıncalara çiftleşmemişse işçi çıkmaz diye bir şeyler okumuştum doğru mu bunları bekleyerek mi göreceğiz.
Evde duruyorduk camdan içeri girdi uçuyorduKanatlarını kullanabiliyor mu?
Yuva girişinden veya yakınından mı aldınız yoksa serbest geziyor muydu?
Eğer bu soruları cevaplarsanız kraliçe olup olmama ihtimalini daha kolay anlarız.
Çok teşekkür ederim cevaplar için daha iyi anladımDişi dememin sebebi “Alate” kavramının iki cinsiyeti kapsaması. Erkek ve dişi alateler, yani türün üreme bireyleri. Erkek alatelere “Prens” diyoruz, dişi alatelere de “Prenses” diyoruz. Dişi alate dememin sebebi de kanadının olması, çiftleşip çiftleşmediği belli değil. Yaklaşık 1 hafta bekleyin (Hiç bakmayın), yumurtlamazsa salın.
Birkaç gün gözlemleyin tüpten çıkmaya çalışıyorsa nemli yerde sakin sakin durmuyorsa ve kanadını dökmüyor , yumurtlamıyorsa salın.Evde duruyorduk camdan içeri girdi uçuyordu
Çok teşekkür ederim cevaplar için daha iyi anladım
cevap için teşekkürler gözlemdeyim fazlada rahatsız etmiyorumBirkaç gün gözlemleyin tüpten çıkmaya çalışıyorsa nemli yerde sakin sakin durmuyorsa ve kanadını dökmüyor , yumurtlamıyorsa salın.
Zaten alateler dişi oluyor ya.Lasius cinsi dişi alate.
Alate (Latince: (ālāt)us, romanize: āla = kanat), çoğu sosyal böcek türünde bulunan ve koloninin çoğalmasını sağlamak amacıyla oluşan cinsiyetsiz işçi böceklerin erginleşerek kanatlanıp koloniden ayrılmalarıdır.Zaten alateler dişi oluyor ya.
Wikipedia açıklaması değil de attığınız linkteki açıklama daha doğru.Alate (Latince: (ālāt)us, romanize: āla = kanat), çoğu sosyal böcek türünde bulunan ve koloninin çoğalmasını sağlamak amacıyla oluşan cinsiyetsiz işçi böceklerin erginleşerek kanatlanıp koloniden ayrılmalarıdır.
Kaynak: Wikipedia
2 alate karınca çiftleşirken:
![]()
Alate - Entomologists' glossary - Amateur Entomologists' Society (AES)
Definition of Alate: alate means possessing wings.www.amentsoc.org
İkisini de atayım dedim hocam. Wikipedia bu konularda genel olarak pek iyi değil zaten biliyorum.Wikipedia açıklaması değil de attığınız linkteki açıklama daha doğru.
Şimdi anladım özür dilerim de prenslere dron denmiyor muydu?Alate (Latince: (ālāt)us, romanize: āla = kanat), çoğu sosyal böcek türünde bulunan ve koloninin çoğalmasını sağlamak amacıyla oluşan cinsiyetsiz işçi böceklerin erginleşerek kanatlanıp koloniden ayrılmalarıdır.
Kaynak: Wikipedia
2 alate karınca çiftleşirken:
![]()
Alate - Entomologists' glossary - Amateur Entomologists' Society (AES)
Definition of Alate: alate means possessing wings.www.amentsoc.org
Erkek arılara ve karıncalara (ve bazı sosyal böcek türlerinin erkeklerine) drone deniliyor.Şimdi anladım özür dilerim de prenslere dron denmiyor muydu?
Anladım...Erkek arılara ve karıncalara (ve bazı sosyal böcek türlerinin erkeklerine) drone deniliyor.