Camda gezen kurtçuklar var, yardım!!

bariscalhan

Yumurta
Üye
IMG_20230111_185400.jpgiyi akşam , geçen ay kurulum yaptığım nano akvaryumumda biyolojik dengenin oluşması için sera'nın bakteri kültürünü ekledim, yaklaşık 3 hafta sonra bu kurtçuklardan bir tanesini gördüm ve birşey yapmadım aradan 1 hafta geçti çoğaldılar. bir zararları varmıdır ne yapmak lazım bilmiyorum, ısıtıcıyı 32 derecede çalıştırdım ama sonuç alamadım. katil salyangoz falan ekleyerek bunlardan kurtulabilirmiyim? diğer ekleyecek olduğum canlılar için sorun çıkartır mı?? teşekkürler.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ben Planaryaya benzettim ama siz çıplak göz ile daha iyi anlarsınız kafa yapıları üçgenimsi ve vücudu üzerinde net şekilde gözüken gözleri var ise planaryadır. Planarya ise başta karides ve salyangoz gibi kabukçullar olmak üzere kimi zaman yavru ve boyutuna göre balıklar ile bile beslenebilir. Çoğunlukla aşırı ve protein ağılı yemleme veya düzensiz su değişimi periyotlarından kaynaklanıp oluşurlar. Suyun derecesini arttırmak, Katil salyangoz eklemek, lepistes eklemek, tetra eklemek, bir miktat tuz eklemesi yapmak, sirke kullanmak, planarya tuzağı kullanmak ben bunların hiçbirinden verim alamadım ve kurtulamadım. Tek önerim Genchem No Planaria kullanmak veya akvaryumu bozup en baştan kurmanız.

Frogge

Yumurta
Üye
Rhabdocoela, bir zararı yok. İğrenmiyorsanız bırakın yaşasınlar.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Planaryadan çok rhabdocoelaya benzettim.

bariscalhan

Yumurta
Üye
Rhabdocoela, bir zararı yok. İğrenmiyorsanız bırakın yaşasınlar.
Planaryadan çok rhabdocoelaya benzettim.
Ben Planaryaya benzettim ama siz çıplak göz ile daha iyi anlarsınız kafa yapıları üçgenimsi ve vücudu üzerinde net şekilde gözüken gözleri var ise planaryadır. Planarya ise başta karides ve salyangoz gibi kabukçullar olmak üzere kimi zaman yavru ve boyutuna göre balıklar ile bile beslenebilir. Çoğunlukla aşırı ve protein ağılı yemleme veya düzensiz su değişimi periyotlarından kaynaklanıp oluşurlar. Suyun derecesini arttırmak, Katil salyangoz eklemek, lepistes eklemek, tetra eklemek, bir miktat tuz eklemesi yapmak, sirke kullanmak, planarya tuzağı kullanmak ben bunların hiçbirinden verim alamadım ve kurtulamadım. Tek önerim Genchem No Planaria kullanmak veya akvaryumu bozup en baştan kurmanız.
akvaryuma betta balığı ekledim ve hepsini yedi, hepinize teşekkür ederim.