Cam karınca çiftliği

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
ANTCUBE-Ants-farm-S-20x20-standing.jpg.jpg
Ben bu tarz bir karınca çiftliği yapıcam ama duvara monte edilebilen. Bunun içini doldurmak için ne kullanabilirim beyaz plaj kumu olur mu? Veya toprak,torf tarzı birşey kullanabilir miyim? Birisi yardımcı olursa sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Atreides

Yumurta
Yardımsever
Üye
Hindistan cevizi torfu kullanabilirsin diye düşünüyorum. Ama ilaçsız olsun dikkat et .:)

korsal

Larva
Üye
Çökmeler olabiliyor diye duymuştum .

Aquila

Media
Üye
Bu tarz kurulumlarda genelde kum kullanılıyor. Sürekli nemli tutmanız belki çökme riskini azaltabilir.

Son düzenleme:

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Bu tarz kurulumlarda genelde kum kullanılıyor. Sürekli nemli tutmanız belki çökme riskini azaltabilir.
Çok geniş yapmicam 50cm yatay uzunluk 30cm dikey uzunluk 1,5cm cam arasındaki genişlik olucam bence çökme yaşamam diye düşünüyorum. Dar bir alan olacağı için. Bide hangi koloni için kullanmam daha uygun olur? 5 işçili componotus lateralis mi? Yoksa işçisi olmayan messor kolonimi mi kullansam?

Koraykbl

Yumurta
Üye
digfix diye malzeme var türkiyede bulurmusun bilmiyorum ama bu malze dediğin formicaryumlar için kullanılan bir malzeme. karıncalar kendi yuvalarını kendisi kazıyor ve çökme gibi bir dert minimuma indiriliyor. iyi hobiler dilerim.

Ekli dosyalar

• digfix.jpeg
    digfix.jpeg
    2.8 KB · Görüntüleme: 7

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam bu konuda deneyimliyim. Öncelikle bu tür bir formikaryumum var ve içinde formica sanguinea cinsi var fakat yuva yapmıyorlar içine koyacağınız cinse göre değişir fakat çok küf sorunu oluyor.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Hocam bu konuda deneyimliyim. Öncelikle bu tür bir formikaryumum var ve içinde formica sanguinea cinsi var fakat yuva yapmıyorlar içine koyacağınız cinse göre değişir fakat çok küf sorunu oluyor.
Hangi malzemede digfix mi yoksa kumda mı küf oluyor? Ona göre boş yere para harcamiyim. Başka tarz bir şey yaparım.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hangi malzemede digfix mi yoksa kumda mı küf oluyor? Ona göre boş yere para harcamiyim. Başka tarz bir şey yaparım.
Normal toprak küf yapabiliyor, torfta şuanlık pek görmedim ama kalıntılar küf oluşturabilir ve kontrollü bir sistem değil çok zor gerçekten.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Normal toprak küf yapabiliyor, torfta şuanlık pek görmedim ama kalıntılar küf oluşturabilir ve kontrollü bir sistem değil çok zor gerçekten.
akvaryum gibi bir ortamda olsada küf sorunu oluyormu yoksa bu tarz çiftlikler içinmi geçerli?

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Ya benim için tek sorun kış uykusu onun dışında malzeme alma ve diğer tür şeyler kolay.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
akvaryum gibi bir ortamda olsada küf sorunu oluyormu yoksa bu tarz çiftlikler içinmi geçerli?
Ya genelde böcek kalıntıları yada işçi ölümleri olursa küf yapıyor ve müdahele edemiyorsunuz.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Ya benim için tek sorun kış uykusu onun dışında malzeme alma ve diğer tür şeyler kolay.
Kış uykusu zamanlarında balkona koyarsınız kendileri hava şartlarına göre yatarlar. Zaten doğadaki gibi bir ortamdalar.

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Karınca ölümlerinin nerede olacağını ayarlayamayız malesef.
Ayrıca duvara monte ederseniz kış uykusu sorun olur.
Ben büyük bir boyutta yapıcağım için duvara monte edicem. O boyuttaki bir yuvayı koyabileceğim ne masamda yer var nede başka bir masa var. Bende boş olan masamın önündeki duvara monte edicem. Çözüm olarak yanlardan monte edilen bir yuva yapsam kış geldiğinde yuvaya rahatsızlık vermeden söküp camın önünde koysam olur mu?

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Ben büyük bir boyutta yapıcağım için duvara monte edicem. O boyuttaki bir yuvayı koyabileceğim ne masamda yer var nede başka bir masa var. Bende boş olan masamın önündeki duvara monte edicem. Çözüm olarak yanlardan monte edilen bir yuva yapsam kış geldiğinde yuvaya rahatsızlık vermeden söküp camın önünde koysam olur mu?
Yapabilirseniz olur ama bence beslemesi çok zor olur.