Vermez hocam canlılar doğada pamuk üstünde yürümüyor streilse kullanabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 79446
Elimde böyle cam bir tank var, dibindeki kum taşlık/çakıl bir halde, bu haliyle outworld olarak kullanabilir miyim? Zemindeki çakıllar karıncalara zarar verir mi?
Formica RufibarbisTürüne bağlı
Sağolun Hocam.Vermez hocam canlılar doğada pamuk üstünde yürümüyor streilse kullanabilirsiniz.
Sağolun HocamHocam sadece çakılı kullanacaksanız zemin için rahatsız olabilirler, biraz toprakla veya kumla karıştırsanız güzel olur
Toprak ile karıştırmanızı önermiyorum karıncalar outworld'e taşınabilir.Sağolun Hocam
Hocam zaten toprak serersem karıncaların yuva yapabileceği kadar kalın bir katman oluşturmam.Toprak ile karıştırmanızı önermiyorum karıncalar outworld'e taşınabilir.
Toprakta küf riski de var.Hocam zaten toprak serersem karıncaların yuva yapabileceği kadar kalın bir katman oluşturmam.
Hocam karınca bunlar neden taştan tahatsız olabileceklerini düşünüyorsunuz ki?Hocam sadece çakılı kullanacaksanız zemin için rahatsız olabilirler, biraz toprakla veya kumla karıştırsanız güzel olur
Hayır, rahatsız olmazlar. Toprak ve kum ise teraryum dışında kullanılmamalı; küf ve benzeri sorunlardan dolayı.Hocam sadece çakılı kullanacaksanız zemin için rahatsız olabilirler, biraz toprakla veya kumla karıştırsanız güzel olur
Hocam, tüpü attığım cam tankın içine koymayı düşünüyorum, bu teraryum mu oluyor?Hayır, rahatsız olmazlar. Toprak ve kum ise teraryum dışında kullanılmamalı; küf ve benzeri sorunlardan dolayı.
Hayır, içeride bir ekosistem olmadığı sürece teraryum denmez.Hocam, tüpü attığım cam tankın içine koymayı düşünüyorum, bu teraryum mu oluyor?
Tamamdır, sağolun.Hayır, içeride bir ekosistem olmadığı sürece teraryum denmez.
Haklısınız hocam ben biraz yanlış anlamışım galiba, ben büyük çakıl sanmıştım ama kastettiğiniz şeyler küçük küçük akvaryum çakılı gibiyse ve zemini tamamen kaplıyorsa olabilir tabii, ama çoğu zaman toprak veya kum kullanıyorlar yapanlar ben hiç çakıl ile yapan görmedim o yüzden öyle dedimHocam karınca bunlar neden taştan tahatsız olabileceklerini düşünüyorsunuz ki?
Evet hocam, akvaryum çakılı tarzında. Fotoğrafta vardı ama belli olmuyor sanırım, kusura bakmayın.Haklısınız hocam ben biraz yanlış anlamışım galiba, ben büyük çakıl sanmıştım ama kastettiğiniz şeyler küçük küçük akvaryum çakılı gibiyse ve zemini tamamen kaplıyorsa olabilir tabii, ama çoğu zaman toprak veya kum kullanıyorlar yapanlar ben hiç çakıl ile yapan görmedim o yüzden öyle dedim