C. vagus olabilir mi?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
En başta tanaemyrmex olduğunu düşünmüştüm ama sonradan vagus gibi geldi.

1000040450.jpg

1000040451.jpg

Çözüm
Öncelikle kraliçenin kütikulası mat değil. Gaster ve thoraxı oldukça parlak, pürüzsüz ve üzerine düşen ışığı doğrudan yansıtıyor. Diğer arkadaşın yazdığına kıyasla ben öyle yoğun bir kıllanma göremiyorum. Gaster neredeyse tamamen çıplak ve pürüzsüz görünüyor. Üzerinde yoğun bir kıl örtüsü yok. C.vagus kraliçeleri çok daha tıknaz, kaba ve robust bir yapıya sahip oluyorlar. Özellikle mesosoması oldukça geniş ve kütleseldir. Görsellerdeki kraliçede bunu göremiyoruz. Kafasıda arkaya doğru daralmaz; aksine arkası oldukça geniş, küt ve köşelidir. İri majör ve kraliçelerinde kafa yapısı neredeyse kalp şeklini (kalp şeklinde oyuk bir oksipital kenar) andırır. Şakaklar dışa doğru belirgin şekilde şişkindir, kafa çok daha kaba ve masif durur...

det

Nanitik
Üye
Biraz araştırdım, bu fotoğraflarla emin olunamaz ama belki sizin gözünüzle görebileceğiniz şeyler var. Vaguslarda clypeus (karıncalarda çene parçalarının ve antenlerin arasındaki bulunan plaka) kesintisiz gider ve ya düz ya da hafifçe dışbükeydir. Vücutlarındaki girinti çıkıntı ve desenler yatay düzlemdedir ve daha kısa yatay kıllar tarafından bir miktar kapatılırlar. Ayrıca vücutlarında bol miktarda normal kıl da bulunur. Normal işçilerin çıkması durumunda onlarda da bazı şeylere bakılabilir.

Son düzenleme:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Biraz araştırdım, bu fotoğraflarla emin olunamaz ama sizin gözünüzle görebileceğiniz şeyler var. Clypeus(karıncalarda
Vagus olup olmadığından emin olunabilir aslında. Camponotus altcinsinden ise sadece vagus olabilir ve bu altcinsden olup olmadığı anlaşılabiliyor.

• Beğendim
Tepkiler: det

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Biraz araştırdım, bu fotoğraflarla emin olunamaz ama belki sizin gözünüzle görebileceğiniz şeyler var. Vaguslarda clypeus (karıncalarda çene parçalarının ve antenlerin arasındaki bulunan plaka) kesintisiz gider ve ya düz ya da hafifçe dışbükeydir. Vücutlarındaki girinti çıkıntı ve desenler yatay düzlemdedir ve daha kısa yatay kıllar tarafından bir miktar kapatılırlar. Ayrıca vücutlarında bol miktarda normal kıl da bulunur. Normal işçilerin çıkması durumunda onlarda da bazı şeylere bakılabilir.
Şu anda çıplak gözle bakamıyorum ama fotoğrafların orjinalinde özellikle kafasında kafasında çok yoğun ve dikey kıllar olduğu görülüyor.

det

Nanitik
Üye
Bol miktarda kıl var, siyah gözüküyorlar ama renklerinin fotoğrafta doğru çıktığını düşünmüyorum.
Kıllar için genel olarak beyazımsı deniyor ama siz böyle biraz daha düz bir yan profil fotoğraf atabilir misiniz? Fotoğrafta da şimdi bakınca abdomende bolca beyaz kıl çıkmış. Bence Vagus ama o düzgün yan fotoğraf olursa biraz daha netleşir gibi. (Muhtemelen daha deneyimli kişiler daha iyi çıkarım yapar ama size ben düştüm işte :))

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Daha detaylı görseller yükler misin?
1-2 saat sonra yükleyebilirim. Postimages linklerini atabilirim istersen.

1-2 saat sonra yükleyebilirim. Postimages linklerini atabilirim istersen.

Kıllar için genel olarak beyazımsı deniyor ama siz böyle biraz daha düz bir yan profil fotoğraf atabilir misiniz? Fotoğrafta da şimdi bakınca abdomende bolca beyaz kıl çıkmış. Bence Vagus ama o düzgün yan fotoğraf olursa biraz daha netleşir gibi. (Muhtemelen daha deneyimli kişiler daha iyi çıkarım yapar ama size ben düştüm işte :))
Estağfurullah hocam öyle demeyin.

Son düzenleme:

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Öncelikle kraliçenin kütikulası mat değil. Gaster ve thoraxı oldukça parlak, pürüzsüz ve üzerine düşen ışığı doğrudan yansıtıyor. Diğer arkadaşın yazdığına kıyasla ben öyle yoğun bir kıllanma göremiyorum. Gaster neredeyse tamamen çıplak ve pürüzsüz görünüyor. Üzerinde yoğun bir kıl örtüsü yok. C.vagus kraliçeleri çok daha tıknaz, kaba ve robust bir yapıya sahip oluyorlar. Özellikle mesosoması oldukça geniş ve kütleseldir. Görsellerdeki kraliçede bunu göremiyoruz. Kafasıda arkaya doğru daralmaz; aksine arkası oldukça geniş, küt ve köşelidir. İri majör ve kraliçelerinde kafa yapısı neredeyse kalp şeklini (kalp şeklinde oyuk bir oksipital kenar) andırır. Şakaklar dışa doğru belirgin şekilde şişkindir, kafa çok daha kaba ve masif durur. Senin kraliçen tanaemyrmex altcinsinden bir kraliçe. Daha amatörce bir yorum yapmam gerekirse C. vagus kraliçesi tüpe koyduğun zaman, neredeyse tüpün genişliğini tamamen kaplar, aşırı hantal ve devasa durur tüp içinde.

Çözüm

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Öncelikle kraliçenin kütikulası mat değil. Gaster ve thoraxı oldukça parlak, pürüzsüz ve üzerine düşen ışığı doğrudan yansıtıyor. Diğer arkadaşın yazdığına kıyasla ben öyle yoğun bir kıllanma göremiyorum. Gaster neredeyse tamamen çıplak ve pürüzsüz görünüyor. Üzerinde yoğun bir kıl örtüsü yok. C.vagus kraliçeleri çok daha tıknaz, kaba ve robust bir yapıya sahip oluyorlar. Özellikle mesosoması oldukça geniş ve kütleseldir. Görsellerdeki kraliçede bunu göremiyoruz. Kafasıda arkaya doğru daralmaz; aksine arkası oldukça geniş, küt ve köşelidir. İri majör ve kraliçelerinde kafa yapısı neredeyse kalp şeklini (kalp şeklinde oyuk bir oksipital kenar) andırır. Şakaklar dışa doğru belirgin şekilde şişkindir, kafa çok daha kaba ve masif durur. Senin kraliçen tanaemyrmex altcinsinden bir kraliçe. Daha amatörce bir yorum yapmam gerekirse C. vagus kraliçesi tüpe koyduğun zaman, neredeyse tüpün genişliğini tamamen kaplar, aşırı hantal ve devasa durur tüp içinde.
Daha net fotoğraflar çekmiştim ama gerek kalmamış galiba. Çok teşekkür ederim. Cevabınıza güvenmeme gibi bir durum yok ama belki fikriniz değişir diye söylemek istiyorum, fotoğraf çekerken fark ettiğim üzere mesoma yoğun kıllarla kaplı.

Son düzenleme:

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Daha net fotoğraflar çekmiştim ama gerek kalmamış galiba. Çok teşekkür ederim. Cevabınıza güvenmeme gibi bir durum yok ama belki fikriniz değişir diye söylemek istiyorum, fotoğraf çekerken fark ettiğim üzere mesoma yoğun kıllarla kaplı.
Yine bir şeyi değiştirmiyor. Yoğun kıllanma C.vagustaki kadar değil. Olsa fotoğraflardan anlaşılırdı. Kraliçeniz Tanaemyrmexten. Büyük ihtimalle C.aethiops kraliçesi veya başka bir tür.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Enesersoyun camponotuslar için hazırladığı key kraliçeler üzerinde de geçerli mi?