En kötü bir şırıngaya sistem kur. Daha sonra test tüpü edinirsin yoksa. Plastik kaplar birkaç günlük geçici çözüm olur sadece.Abilerim birde birşey sorucam ben bu karıncaları plastik bir kabın içinde yaşatabilirmiyim?
Test tüpü var ama onlar için outworld yada beslenme alanı gibi düşündüm olmazmı?En kötü bir şırıngaya sistem kur. Daha sonra test tüpü edinirsin yoksa. Plastik kaplar birkaç günlük geçici çözüm olur sadece.
Onda bir sıkıntı yok. Ben direkt kraliçeyi sos kapları gibi bir kaba koyacaksınız zannettim.Test tüpü var ama onlar için outworld yada beslenme alanı gibi düşündüm olmazmı?
Yok yani şöyle büyük dondurma kapları oluyo ya şeffaf olanlar onları düşündüm büyük boylarının içine kum koyup olmazmı?Onda bir sıkıntı yok. Ben direkt kraliçeyi sos kapları gibi bir kaba koyacaksınız zannettim.
Eğer o kapları outworld olarak kullanacaksanız sıkıntı olmaz.Yok yani şöyle büyük dondurma kapları oluyo ya şeffaf olanlar onları düşündüm büyük boylarının içine kum koyup olmazmı?
Ilaçlı olmadıklarından nasıl emin olabiliyorsunuzekmek yemezler eğer canlı yem edinemiyorsan ilaçlanmamış böcekleri buzluğa atıp kullanabilirsin ben öyle yapıyorum şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım
bence yani bana göre başla ama sakın dışarda bırakma çünkü başka karıncalar evini yok edip kraleçini öldüre bilir bana aynısı olduMerhaba, ben 14 yaşında bir gencim. Bu hobiye başlamayı düşünüyorum. Hali hazırda yaşım biraz küçük olduğu için aile evinde kalıyorum. Annem karınca beslemeye bir şey demiyor, yani izin veriyor; fakat canlı yemleri pek sevmiyor. Yani evimizde un kurdu ve benzeri böcekleri barındıramam. Bu yüzden acaba bu karıncaları neylerle besleyebilirim? Bu konuda bilgili ve tecrübeli abilerim bana yardım edebilirse sevinirim. Ve bu tür için şimdilik bir tüp ve beslenme alanını uygun gördüm ama sonradan formikaryum almayı düşünüyorum. Ama nasıl yapacağımı tam bilmiyorum. Bu konuya hâkim olanlar bana yardım edebilirse sevinirim.
İlaçlanmamış bir böceği tespit etmek neredeyse imkânsızdır. Dışarıdan alınan böcekler parazitli olabilir ya da önceden ilaçlandıkları için bağışıklık kazanmış olabilirler. Bu tür bir böceği koloninize verirseniz, ne yazık ki işçi kayıpları veya koloni çökmesi gibi ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle kesinlikle güvenilir canlı yem tedarik edilmesi şarttır. Ailenizi ikna etmek için, bu canlıların koku yapmadığını, uçamayacaklarını, kaçamayacaklarını ve sadece tek bir saklama kabında güvenle beslenebileceklerini anlatabilirsiniz. Eğer canlı yem tedarik edemeyecekseniz, bu hobiye sağlıklı bir şekilde devam etmek ne yazık ki oldukça zor.ekmek yemezler eğer canlı yem edinemiyorsan ilaçlanmamış böcekleri buzluğa atıp kullanabilirsin ben öyle yapıyorum şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım
Alternatif sordu ben de alternatif verdim ilaçlanmanın yapılmadığı bir dağ bölgesinden alınabilir parazit sorunu da dondur çöz ile halledilebilirİlaçlanmamış bir böceği tespit etmek neredeyse imkânsızdır. Dışarıdan alınan böcekler parazitli olabilir ya da önceden ilaçlandıkları için bağışıklık kazanmış olabilirler. Bu tür bir böceği koloninize verirseniz, ne yazık ki işçi kayıpları veya koloni çökmesi gibi ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle kesinlikle güvenilir canlı yem tedarik edilmesi şarttır. Ailenizi ikna etmek için, bu canlıların koku yapmadığını, uçamayacaklarını, kaçamayacaklarını ve sadece tek bir saklama kabında güvenle beslenebileceklerini anlatabilirsiniz. Eğer canlı yem tedarik edemeyecekseniz, bu hobiye sağlıklı bir şekilde devam etmek ne yazık ki oldukça zor.
Yine de bu tarz alternatifleri sunarken, burada yaptığınız gibi ek bir açıklama yaparak soruyu soran kişiyi doğru şekilde yönlendirmek önemlidir; aksi takdirde, cevap yanlış anlaşılmaya açık olabilir.Alternatif sordu ben de alternatif verdim ilaçlanmanın yapılmadığı bir dağ bölgesinden alınabilir parazit sorunu da dondur çöz ile halledilebilir
Hocam yazım hatalarını düzeltirken lütfen kelimeleri değiştirmesin ai çok robotumsu geliyor gerçektenYine de bu tarz alternatifleri sunarken, burada yaptığınız gibi ek bir açıklama yaparak soruyu soran kişiyi doğru şekilde yönlendirmek önemlidir; aksi takdirde, cevap yanlış anlaşılmaya açık olabilir.![]()