C. Kiesenwetteri Uçuşları Ne Zaman?

ashenone

Larva
Üye
Merhaba. Antalya'da yaşıyorum. Bulunduğum bölgede Camponotus Kiesenwetteri türünden koloni var. Bu türün uçuşları genelde hangi saat aralıklarında, hangi koşullarda oluyor? Ve hangi tarihlerde uçuyorlar genel olarak? Ayrıca aynı bölgede siyah abdomenli, geri kalan bölgesi açık sarı olan işçiler gezdiğini de görüyorum. Türlerini tam bilmiyorum. Camponotus cinsi olduğunu düşünüyorum. Onlar için ortalama koşullar hakkında bilgileriniz var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

Alpman444

Yumurta
Üye
90388.jpg
Merhabalar, görseldeki kraliçemi 8 Mayısta öğle saatlerinde bir uçuşta buldum. Hava yanlış hatırlamıyorsam ılık, parçalı bulutluydu ve uçuştan hemen önce hafif yağmur yağmıştı. Forumda sorduğumda Camponotus Kiesenwetteri olduğu söylendi, benim de hobideki ilk kraliçem. Bahsettiğiniz diğer tür hakkında çok bir fikrim yok maalesef yanlış tahmin yapmayayım.

ashenone

Larva
Üye
Bilgi için teşekkür ederim. Nasıl beslemesi zor mu? Bayağı ilgi çekici ve keyifli duruyorlar açıkçası. Sizce nasıl?

Alpman444

Yumurta
Üye
Bilgi için teşekkür ederim. Nasıl beslemesi zor mu? Bayağı ilgi çekici ve keyifli duruyorlar açıkçası. Sizce nasıl?
Hobide ilk deneyimim ve şu ana kadar beni hiç zorlamadılar, oda sıcaklığında normal tüp kurulumunda bakıyorum. Normalde özellikle naniticler çıkana kadar çok sık kontrol yapılmaması gerektiği söylenir ama ben 3-4 günde bir loş ışıkta kısa kontroller yapıyordum sabırsızlığımdan, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Anlık olarak 8 işçisi var, yakında ufak bir outworld bağlamayı düşünüyorum. Protein için haşlanmış yumurta ve toz yavru balık yemi kullandım, yem çok kuru olduğundan yumurtayı daha çok seviyorlar ama ikisini de aldılar. Benim için çok hoş bir başlangıç oldu, umarım size de yardımcı olabilmişimdir

ashenone

Larva
Üye
Teşekkür ederim bilgiler için. Bu arada nerede yaşıyordunuz? Kraliçeyi nerede buldunuz tam olarak? İl ve gerekirse ilçe olarak? Ve nasıl bir bölgede?

Alpman444

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim bilgiler için. Bu arada nerede yaşıyordunuz? Kraliçeyi nerede buldunuz tam olarak? İl ve gerekirse ilçe olarak? Ve nasıl bir bölgede?
İzmirde okul bahçemizde buldum. Okulun bahçesi baya bitkili ve geniş, sokaklarda bulunmayan türler bahçeden çıkıyor. Uçuşu olan iki yuva vardı. Yanlış hatırlamıyorsam taş duvar ve toprak arasındaki çatlaklardaydı yuva ağızları. Ararken şehir içi yerine toprak patikalar ve doğal yollar daha mantıklı olabilir. Antwikiden okuduğum kadarıyla C. Kiesenwetteriler daha çok hafif ormanlık ve kurak çayırlık yerlerde yumuşak toprakta taş altlarına yuva yapıyorlarmış, işçiler de özellikle çam ağaçlarına yakın takılıyormuş.

ashenone

Larva
Üye
Çok teşekkür ederim çok faydalı bilgiler verdiniz. İyi hobiler dilerim size.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 85249
Merhabalar, görseldeki kraliçemi 8 Mayısta öğle saatlerinde bir uçuşta buldum. Hava yanlış hatırlamıyorsam ılık, parçalı bulutluydu ve uçuştan hemen önce hafif yağmur yağmıştı. Forumda sorduğumda Camponotus Kiesenwetteri olduğu söylendi, benim de hobideki ilk kraliçem. Bahsettiğiniz diğer tür hakkında çok bir fikrim yok maalesef yanlış tahmin yapmayayım.
Kraliçeniz tanaemyrmex altcinsinden. Kiesenwetteri gruptan olduğuna emin misiniz?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
İşçilerin thoraxına bakılırsa tanaemyrmex altcinsinden. Ama kiesenwetteri grup myrmentoma altcinsinden. kiesenwetteri grup olduğu nasıl tespit edilir bilmiyorum ama altcinse bakılırsa bu tür grubundan değil. İsterseniz özellikle işçilerin yandan fotoğrafları ile tekrar tür sorgulama açabilirsiniz.

Alpman444

Yumurta
Üye
İşçilerin thoraxına bakılırsa tanaemyrmex altcinsinden. Ama kiesenwetteri grup myrmentoma altcinsinden. kiesenwetteri grup olduğu nasıl tespit edilir bilmiyorum ama altcinse bakılırsa bu tür grubundan değil. İsterseniz özellikle işçilerin yandan fotoğrafları ile tekrar tür sorgulama açabilirsiniz.
İşçiler nanitic olduğu için daha farklı görünüyor olabilir mi? Belki daha büyük işçileri beklemek daha iyi olur, şimdi forumda kalabalık yapmayayım. Hocam bir de çok rahatsız etmiş olmazsam tanım konusunda nasıl kendimi geliştirebileceğimi sorabilir miyim? Çoğu familya ve cinsi ayırt etmeyi öğrendim ama ondan sonrası karışıyor, kaynak olarak nereleri kullanabilirim?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
İşçiler nanitic olduğu için daha farklı görünüyor olabilir mi? Belki daha büyük işçileri beklemek daha iyi olur, şimdi forumda kalabalık yapmayayım. Hocam bir de çok rahatsız etmiş olmazsam tanım konusunda nasıl kendimi geliştirebileceğimi sorabilir miyim? Çoğu familya ve cinsi ayırt etmeyi öğrendim ama ondan sonrası karışıyor, kaynak olarak nereleri kullanabilirim?
Eğer ingilizceniz yeterliyse makale okuyarak kendinizi geliştirmeniz en iyisi. Eğer ingilizceniz yeterli değilse forumdaki insanlara anlamadığınız yerleri dm üzerinden veya konu açarak sorabilirsiniz. Altfamilya konusunda işçinin nanitik olup olmaması fark etmiyor. Belki fotoğrafta yanlış görmüşümdür. Ben nasıl ayırt edildiğini anlatayım. Siz hangisi olduğunu anlarsınız.

Tanaemyrmex altcinsinden işçi:

1000040910.jpg

Myrmentoma altcinsinden işçi:

1000040911.jpg

Thoraxlarındaki farkı kalem ile işaretledim. Tanaemyrmex işçilerinin thoraxı daha düz bir şekilde ilerlerken myrmentoma işçilerinin thoraxından köpek balığının üst yüzgecine benzeyen bir yapı var. (biraz acemi bir anlatım oldu ama başka türlü nasıl anlatacağımı bilemedim)

Alpman444

Yumurta
Üye
Eğer ingilizceniz yeterliyse makale okuyarak kendinizi geliştirmeniz en iyisi. Eğer ingilizceniz yeterli değilse forumdaki insanlara anlamadığınız yerleri dm üzerinden veya konu açarak sorabilirsiniz. Altfamilya konusunda işçinin nanitik olup olmaması fark etmiyor. Belki fotoğrafta yanlış görmüşümdür. Ben nasıl ayırt edildiğini anlatayım. Siz hangisi olduğunu anlarsınız.

Tanaemyrmex altcinsinden işçi:

Ekli dosyayı görüntüle 85339

Myrmentoma altcinsinden işçi:

Ekli dosyayı görüntüle 85340

Thoraxlarındaki farkı kalem ile işaretledim. Tanaemyrmex işçilerinin thoraxı daha düz bir şekilde ilerlerken myrmentoma işçilerinin thoraxından köpek balığının üst yüzgecine benzeyen bir yapı var. (biraz acemi bir anlatım oldu ama başka türlü nasıl anlatacağımı bilemedim)
Evet ingilizcem yeterli, çok teşekkürler araştırmaya devam edeceğim.