Büyümeyen yumurtalar

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
2 ay önce bir Messor kraliçesi buldum. Ancak halihazırda boşta bir test tüpüm olmadığı için elimde bulunan örümcek besleme kabına koymak zorunda kaldım. 5 günde bir suyunu kendim veriyorum. 3 hafta sonra yumurtladı. Ancak yumurtalarda herhangi bir gelişim yok ve garip bir şekilde bazılarının renkleri kahverengiye dönmeye başladı. Müdahale etmem gereken bir durum var mı?

Ekli dosyalar

• 17857599248526315100841752247960.jpg
    17857599248526315100841752247960.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 19

MehmetÖzkan

Pupa
Üye
2 ay önce bir Messor kraliçesi buldum. Ancak halihazırda boşta bir test tüpüm olmadığı için elimde bulunan örümcek besleme kabına koymak zorunda kaldım. 5 günde bir suyunu kendim veriyorum. 3 hafta sonra yumurtladı. Ancak yumurtalarda herhangi bir gelişim yok ve garip bir şekilde bazılarının renkleri kahverengiye dönmeye başladı. Müdahale etmem gereken bir durum var mı?
Acilen test tüpü temin edip kraliçeyi transfer etmeniz lazım.Yoksa yumurtaların hepsini kaybedebilirsiniz.

Kaanınçiftliği

Majör
Üye
Elinizde eğer test tüpü yoksa bir süre 10 ml bir şırınga işinizi görür, şırınınganın iğnesini çıkarın ve iğne takılan yere 2 3 saniye ısı verin çakmakla, o kısım ericek ve ucu kapanıcak ardından biraz bekleyin kurusun, kuruduktan sonra şırınganın yarısından biraz az kadar su ile doldurun ve pamuk tıkın ve itin içeri doğru suya deysin pamuk. YouTube' da karıncalar için test tüpü hazırlama yazın aynı metodu uygulayın şırıngayada.

Ayrıca şekerli suda verin Kraliçeye.

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Elimde şırınga yok malesef. Onun yerine çapı ufak bir kavanoz kullansam sorun olur mu? 3 yıl önce aynısını denemiştim ve başarılı olmuştum.
Elinizde eğer test tüpü yoksa bir süre 10 ml bir şırınga işinizi görür, şırınınganın iğnesini çıkarın ve iğne takılan yere 2 3 saniye ısı verin çakmakla, o kısım ericek ve ucu kapanıcak ardından biraz bekleyin kurusun, kuruduktan sonra şırınganın yarısından biraz az kadar su ile doldurun ve pamuk tıkın ve itin içeri doğru suya deysin pamuk. YouTube' da karıncalar için test tüpü hazırlama yazın aynı metodu uygulayın şırıngayada.

Ayrıca şekerli suda verin Kraliçeye.

yücehayvanat

Media
Üye
Elimde şırınga yok malesef. Onun yerine çapı ufak bir kavanoz kullansam sorun olur mu? 3 yıl önce aynısını denemiştim ve başarılı olmuştum.
Başarılı olacağınıza inanıyorsanız kavanoza koyup etrafını örtün, ama etrafını örtme kısmı zor olabilir, sonuçta kavanoz tüpten büyük, ayrıca kraliçenin yanına pamuk koyup pamuğu nemli tutmayı unutmayın.

Yağız13

Larva
Üye
Hocam tükenmez kalem de olur içindeki kalemi çıkarırsınız sadece dışı kalır içinde kir varsa temizlersiniz karıncayıda içine koyabilirsiniz oda 3 4 gün net idare eder o sıradada şırınga alırsınız

Mesela elinizde böyle bir kalem varsa yapabilirsiniz yapım aşamaları şöyle: 1 kalemin dışıyla mürekkepli çubuğu ayrı parçalara getirin yani mürekkepli çubuğu içeri den çıkarın. 2 Kalemin dışının iç kısmında mürekkep kalmış olabilir oraları temizlemeyi umutmayın. Zaten diğer kalanı aynı tüpteki gibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260803-171007_Google.jpg
    Screenshot_20260803-171007_Google.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

Kaanınçiftliği

Majör
Üye
Eczanelerin hepsinde vardır 1 tane açık eczane bulmanız yeterli şırınga en az 3 hafta idare eder kavanozdan ziyade daha iyi bir teknik gibi. Kavanozun fotoğrafını atar mısınız?

Mogo

Yumurta
Üye
O 3 hafta içinde temin edebilirsiniz ama protein ve şekerli su da verin bu süre içinde 2 ay boyunca aç kalmıştır hayvan normalde ihtiyacı yok da yine de verin.