En son şekerli su veya protein ne zaman verdiniz?Ben bu karıncayı Lasius Niger olarak tanımadım. Outworld nezaman gerekli olur? Şuan 11,12 civarı işçi var 2 kez şekerli su verdim, protein hiç vermedim. Protein verirsem haşlanmış yumurta veririm kaç günde bir vermem gerek protein?
Bu gün 15 gibi şekerli su verdim , protein vermedim hiç.En son şekerli su veya protein ne zaman verdiniz?
Eski fotoğraf bu ama yardımcı olur bence. Evde bulduğum böcekleri versem olurmu?Lasius Sp Kraliçesi gibi duruyor.
Yandan fotoğraf atabilir misiniz? Ayrıca protein olarak canlı yem vermeniz gerekiyor bir yerden un kurdu, morio kurdu veya buffalo kuru gibi canlı yemler temin etmelisiniz. Protein 4-5 günde bir verebilirsiniz Şekerli suyu ise 2-3 günde bir verebilirsiniz.
Kendisi bir Lasius kraliçesi. Düzenli olarak 2-3 günde bir şekerli su takviyesi ve 4-5 günde bir canlı yem takviyesi ile güzel bir koloni kurabilirsiniz. Larvalar oluşunca kaynatılmış yumurta sarısı verebilirsiniz, Lasius kolonilerimde o yumurtayı parçalayıp direkt larvalara verdiklerine tanıklık etmiştim ama tek besin kaynağı bu olursa sağlıklı olmaz, bu yüzden her hangi bir canlı yem takviyesi şart gibi diyebiliriz. Dışarıdan besleme yapmakta bir seçim olabilir ama o canlılar ilaçlı veya mite taşıyor olabilir ve bu durumda koloni yok olur, bu yüzden canlı yem en sağlıklısı ve alabiliyorsanız çeşit çeşit (morio, un kurdu vb.) alırsanız daha güzel olur. (Cio hocamın yazısından)Bu gün 15 gibi şekerli su verdim , protein vermedim hiç.
Eski fotoğraf bu ama yardımcı olur bence. Evde bulduğum böcekleri versem olurmu?
Kendisi bir Lasius kraliçesi. Düzenli olarak 2-3 günde bir şekerli su takviyesi ve 4-5 günde bir canlı yem takviyesi ile güzel bir koloni kurabilirsiniz. Larvalar oluşunca kaynatılmış yumurta sarısı verebilirsiniz, Lasius kolonilerimde o yumurtayı parçalayıp direkt larvalara verdiklerine tanıklık etmiştim ama tek besin kaynağı bu olursa sağlıklı olmaz, bu yüzden her hangi bir canlı yem takviyesi şart gibi diyebiliriz. Dışarıdan besleme yapmakta bir seçim olabilir ama o canlılar ilaçlı veya mite taşıyor olabilir ve bu durumda koloni yok olur, bu yüzden canlı yem en sağlıklısı ve alabiliyorsanız çeşit çeşit (morio, un kurdu vb.) alırsanız daha güzel olur. (Cio hocamın yazısından)
Evinizin tavan arası veya bodrumu varsa eğer canlı yem için şartları idealsa alıp oralara koyabilirsiniz veye dondurabilirsiniz, çözdürüp verirsiniz.Aile evinde olduğum için canlı yem almaya izin vermezler ben yumurtayla beslerim diye düşünmüştüm başından beri napsam ki.