Bunun türü nedir acaba?

hahsk

Yumurta
Üye
Bu türün ne olduğunu belirtirseniz çok sevinirim ve fotoğraftaki gibi bacaklarını ağzına götürüp dişlerini kaşımak gibi bir hareket yapıyor. Yaptığı hareketin anlamını ve türünün ne olduğunu söylerseniz çok sevinirim. (Ağ yapan bir tür mü?)

Ekli dosyalar

• IMG_20241119_160515.jpg
    IMG_20241119_160515.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 18
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Bir kurt örümceği (familya Lycosidae), Alopecosa cinsinden gibi görünüyor.

(ağ yapan bir tür mü?)
Pek değil.
ve fotoğraftaki gibi bacaklarını ağzına götürüp dişlerini kaşımak vb bir hareket yapıyor yaptığı hareketin anlami
Hareketin terim adını bulamadım ve sebebini araştırmadım ama yapıyorlar bu hareketi, normal bir durum.

Türkiye'de çekilmiş dişi Alopecosa fotoğrafları:

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye

(ağ yapan bir tür mü?)
Pek değil.
ve fotoğraftaki gibi bacaklarını ağzına götürüp dişlerini kaşımak vb bir hareket yapıyor yaptığı hareketin anlami
Hareketin terim adını bulamadım ve sebebini araştırmadım ama yapıyorlar bu hareketi, normal bir durum.

Çözüm

hahsk

Yumurta
Üye

Pek değil.

Teşekkür ederim bu türün cinsiyet belirlemesinde belirleyici kısım ise bacak yapısı ve abdomine şişkinliğinden ayırt edilir ve benim elimdeki ise dişi olduğunu belirtiyorum dişiler yukarıda anlattığım özelliklere sahiptir ve bakinca çoğu dişinin asıl vücüdü yerden ortalama 0.5 cm civarında yüksekliktedir erkekler dişilere nazaran yere daha yakın bir şekilde ilerler (anlattıklarım yetişkinlik evresine gelmişler içindir)

0959kedi

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Teşekkür ederim bu türün cinsiyet belirlemesinde belirleyici kısım ise bacak yapısı ve abdomine şişkinliğinden ayırt edilir ve benim elimdeki ise dişi olduğunu belirtiyorum dişiler yukarıda anlattığım özelliklere sahiptir ve bakinca çoğu dişinin asıl vücüdü yerden ortalama 0.5 cm civarında yüksekliktedir erkekler dişilere nazaran yere daha yakın bir şekilde ilerler (anlattıklarım yetişkinlik evresine gelmişler içindir)
Bu cinste cinsiyet ayrımı pedipalplardan veya vücut renklerinden yapılıyor. Sizinki dişi renklerine ve desenlerine sahip, fotoğrafta pedipalp ucu çıkmamış ama palpal organ(erkek üreme organı) yok gibi görünüyor. Karın boyutuna bakmak tek başına yeterli olmayan ve açlık seviyesi, yaş gibi faktörlere bağlı olarak değişen ayrıca bireyden bireye de değişiklik gösteren bir durum. "Bacak yapısı" diyerek ne demek istediniz anlamadım.