Bunun kastı nedir?

DorukBey

Minör
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 80879
Sağdaki majör ortada olan da tam olarak doğru görülmesede süpermajor olarak nitelendirdiğim majör. Ama yinede benim için bir türün çıkarabileceği maksimum büyüklüğe sahip işçiyi nitelendirirken süpermajor terimini kullanmakta bir sorun yok, sonuç olarak bu terim ile ilgili net bir bilgi de yok.

Mesela sizin burada göstediğiniz kaynak süper askerler ile ilgili süper asker ile süper majör aynı şey mi bilmiyorum ama şunu biliyorum ki süper majör kelimesi polimorfik türlerin hepsinde o türün çıkarabileceği en büyük boyutlu işçiyi nitelendirirken kullanılabilir çünkü ortada net bir kaynak yok kimse bunun olmadığını yada süper asker gibi ayrı bir kast olduğunu söylemiyor yada kanıtlamıyor.

Yada aslında ne var biliyor musunuz, en iyisi bu kafa karışıklığını dağıtıp polimorfik bir türün en büyük boyutlu işçisine maksimum majör demek daha doğru olur gibi geldi. Sonuçta maksimum o boyuta gelebiliyor ayrı bir kast da değil ama süpermajor diye apayrı kastı olan türlerde varmış şimdi böyle adlandırırsamda bilimsel olarak pek bir sorun olacağını sanmam ama kast olan mı yoksa en büyük boyutluyu mu kastediyor bu adam diyerekten kafa karışıklığına yol açmış olurum o yüzden hiç ortalığı karıştırmadan süpermajor yerine bundan sonra Maksimum Majör demeyi tercih edeceğim.
Ahahahah. Bu konuyu kapattık sanıyordum. Öncelikle hayırlı olsun majorümüz gerçekten epeyce iri, koloni içinde güzel bir gelişme olmuş. Konuya dönecek olursak dediklerimi güzelce anlamış gözüküyorsunuz sevindim. Ancak şu nokta yine de kaçıyor: "Süpermajor" kavramının Messorlar da tanımlanmamış olması büyük bir majorün "süpermajor" diye adlandırılabileceği anlamına gelmiyor. Messorlarda böyle bir kastın varlığı kanıtlanmadığı sürece de bu hipotez çürümeyecektir. Burada herkesin açık kaynak görebileceği bilgiler paylaşıyoruz ve değindiğiniz gibi böylesine biz hobicileri aşan teknik bir çalışma gerektiren bir kast sistemini adlandırırken mümkünse kendimiz bir şeyler katmamalıyız. Demem o ki siz kendiniz dilediğinizce "lakap"lar kullanabilirsiniz işçilerinize seslenirken fakat bunun kast olarak söylenebileceğini savunmayın lütfen. Sevgilerimle...