Hocam yatklık çok kötü durumda. Patatesler çürümüş ve üstüne feci şekilde küf yapmış. Acilen yataklıktaki kurtları ayırıp yataklığı ve kabı komple çöpe atın. Kurtları yataklık koymadığınız kapta inceleyip bakaraknyeni yataklığa aktarın. Nemi tam olarak nasıl alıyor? Yataklık yüksek ihtimalle çok havasız kalıyor ve üstüne içeride çok nem duruyor. Kabın üstünü full açık tutun.Arkadaşlar un kurtalarının yataklığı çok fazla nemleniyor ve şuan nasıl temizlemem gerektiğini hiç bilmiyorum.Ekli dosyayı görüntüle 81928
Kapak kapalı tutuluyorsa içersi nemlenir. Patateslerde uzun süre içinden alınmazsa içeride nem ve organik atık birikir buda küf yapmasını sağlar. Yataklığı mümkün mertebe havalandırın. Patatesleride yataklıkta en fazla 1 veya 2 gün tutun. 2. Gün sonrasında alın.canlı kurtları ayıkladım şuan yeni yataklık yapıcam evet nemi dışarı tam atamadığından kaynaklandı
bir kaç gün önce böyle değildi nasıl bu kadar hızlı küf yaptı anlamadım nemini sürekli kontrol ediyordum normalde bi anda küflendi iki gün evde yoktum