Bunların türü ne?

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Dün bahçemde uçuşa hazırlanan bir koloni gördüm ama yanındaki başka bir koloninin işçileri onlara saldırıyordu. Ben de, belki inbreeding yapan bir türdür diye alıyorum, dedim ve çiftler halinde ayırdım. Ertesi gün baktığımda, erkeklerden birinin öldüğünü fark ettim ve kraliçe bir kanadını dökmüştü. Aynı zamanda da, pamuğu şekerli su ile ıslatıp koydum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    28.8 KB · Görüntüleme: 29
  • image.jpg
    image.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 30

Mert0nAnts

Yumurta
Üye
Küçük olan bana erkek gibi geldi. Bir de Inbreeding yapıyor mu.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    28 KB · Görüntüleme: 13

SasuKe1

Majör
Üye
Hangi turler var Turkiyede bilmiyorum ben sadece fugax yokmu.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Konudan bağımsız olarak, erkek alatelerin ömrü kısa değildir. Çiftleştikten sonra ölürler evet ama bu demek değil ki normal ömürleri kısadır. Bizzat kendi Camponotus kolonimde 2024 Ağustos doğumlu prensim hâla yaşamaya devam ediyor. Bu durum zaten uçmuş bir prens için geçerli olmayabilir çünkü doğa şartları çok acımasız ama çiftleşmemiş prenslerin ömrü de kısa olur bilgisi yanlış.

emre9293

Replete
Üye
Konudan bağımsız olarak, erkek alatelerin ömrü kısa değildir. Çiftleştikten sonra ölürler evet ama bu demek değil ki normal ömürleri kısadır. Bizzat kendi Camponotus kolonimde 2024 Ağustos doğumlu prensim hâla yaşamaya devam ediyor. Bu durum zaten uçmuş bir prens için geçerli olmayabilir çünkü doğa şartları çok acımasız ama çiftleşmemiş prenslerin ömrü de kısa olur bilgisi yanlış.
Teşekkür ederim.