Slender springtail olarak geçerler.Bunlardan son zamanlarda çok görmeye başladım. Fotoğrafta büyük gibi çıkmış olabilir ama zoom'dan kaynaklı, boyları 2mm'yi geçmez. Çok kalabalıklar karınca kolonisi gibiler, ne olduklarını bilen var mı?
Termit olabilir mi?
Ekli dosyayı görüntüle 65762Ekli dosyayı görüntüle 65763Ekli dosyayı görüntüle 65764
Slender springtail olarak geçerler.Bunlardan son zamanlarda çok görmeye başladım. Fotoğrafta büyük gibi çıkmış olabilir ama zoom'dan kaynaklı, boyları 2mm'yi geçmez. Çok kalabalıklar karınca kolonisi gibiler, ne olduklarını bilen var mı?
Termit olabilir mi?
Ekli dosyayı görüntüle 65762Ekli dosyayı görüntüle 65763Ekli dosyayı görüntüle 65764
TeşekkürlerSlender springtail olarak geçerler.
Entomobryidae familyasından.
Hocam, nasıl her hayvan üzerinde bu kadar bilgilisiniz şaşırtıcı gerçekten kaç yıldır bu canlılarla ilgileniyorsunuz?Slender springtail olarak geçerler.
Entomobryidae familyasından.
Gözlem diyebilirim açıkçası. Foruma atılan bir çok canlıyı gözlemliyorum ve gözlemledim kendimde. Mesela bu konudaki springtaillerden daha önce üretmeye çalışıp yerinde gözlemlemiştim. Doğayı geziyorum ve olabildiğince canlıyı öğrenmeye çalışıyorum. 6-7 yıldır da eklembacaklıları araştırıyorum. Bir familyada en popüler canlılar neyse onları araştırıyorum ve inceliyorum. Bu sayede sıklıkla karşılaşılan canlılar hakkında bilgiler edinebilirsiniz sizlerde.Hocam, nasıl her hayvan üzerinde bu kadar bilgilisiniz şaşırtıcı gerçekten kaç yıldır bu canlılarla ilgileniyorsunuz?