Bunlar Ne Olabilir?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba, akvaryumumda kıl gibi genelde aşağı substrata doğru yüzen baş kısmı biraz daha kalın olan planarya olmadığından emin olduğu bir canlı var suda nadiren yüzüyorlar çok eskiden birşey okumuştum bitkilerin kökleri ile beslendiklerine dair şuan anubiasım sarardı vede amazonun kökü biraz hasarlı ne olabilir?(Balıklar denk getirince yiyor.)(Denk gelirsem fotoğraf eklerim.)

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Planarya olmadığından eminseniz Hidra veya Copepod (Copepodlar biraz dengesiz, hızlı hareket eder ve kıl gibi tanımına uymuyor pek) olabilir. Bunlar bildiğim kadarıyla bitkilere zarar vermez ama.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Nematod yüksek ihtimal.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba, akvaryumumda kıl gibi genelde aşağı substrata doğru yüzen baş kısmı biraz daha kalın olan planarya olmadığından emin olduğu bir canlı var suda nadiren yüzüyorlar çok eskiden birşey okumuştum bitkilerin kökleri ile beslendiklerine dair şuan anubiasım sarardı vede amazonun kökü biraz hasarlı ne olabilir?(Balıklar denk getirince yiyor.)(Denk gelirsem fotoğraf eklerim.)
Nematod ya da rhabdocoalea olma ihtimali yüksek. Resim çekme şansınız varsa kesin cevap verebiliriz.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Evet var, internette bir çok yazı mevcut çözümü ve zararları hakkında.
Hocam tam olarak ne zararları var bilgi verebilir misiniz? Benim karides akvaryumlarımda belkide binlerce mevcut fakat bitkilerde herhangi bir problem söz konusu değil. Benim bildiğim kadarı ile sadeçe ölü ve neredeyse cıvık bir kıvama kadar çürümüş olan bitkileri tüketebiliyorlar.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Karideslerimi aldığım üretici zararsızdır demişti ,internette tartışmalı bir konu sanırım. Andazol diyorlar ama kimyasal kullanmak istemiyorum. Ne yapayım?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Karideslerimi aldığım üretici zararsızdır demişti ,internette tartışmalı bir konu sanırım. Andazol diyorlar ama kimyasal kullanmak istemiyorum. Ne yapayım?
Andozol karidesler için ölümcül olabilecek bir tedavi yöntemi karides akvaryumunda kullanmayın. No Planaria kullanabilirsiniz o da bir kimyasal fakat kesinlikle bir sorun çıkarmaz doz aşımı yapılmadığı sürece.

Hicbir kimyasal kullanmak istemiyorsanız sık su değişimi, minimum düzeyde yemleme ve lepistes-tetra türleri gibi onları avlayacak bir tür eklemesi yaparsanız sayıları kısa sürede azalacaktır. Tabiki yine tek tük kalanlar olur.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Andozol karidesler için ölümcül olabilecek bir tedavi yöntemi karides akvaryumunda kullanmayın. No Planaria kullanabilirsiniz o da bir kimyasal fakat kesinlikle bir sorun çıkarmaz doz aşımı yapılmadığı sürece.

Hicbir kimyasal kullanmak istemiyorsanız sık su değişimi, minimum düzeyde yemleme ve lepistes-tetra türleri gibi onları avlayacak bir tür eklemesi yaparsanız sayıları kısa sürede azalacaktır. Tabiki yine tek tük kalanlar olur.
Tamadır, sağ olun merakımdan soruyorum akvaryumumda 4 rasbora 2 lepistes 1 vatoz var karides akvaryumu demek çok hoşuma gidiyor karides akvaryumu diyebilir miyiz? 50 den fazla kiraz rilli karışık var çoğu hamile.2023-08-1118.30.312843257491433953253.jpg

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Tamadır, sağ olun merakımdan soruyorum akvaryumumda 4 rasbora 2 lepistes 1 vatoz var karides akvaryumu demek çok hoşuma gidiyor karides akvaryumu diyebilir miyiz? 50 den fazla kiraz rilli karışık var çoğu hamile.Ekli dosyayı görüntüle 29536
İstediğinizi diyebilirsiniz bir sorun olmaz fakat genelde karides akvaryumlarında balık tercih edilmediği için insanın aklına sadece karides olan balık bulunmayan bir akvaryum geliyor. Bu yüzden bir soru sorduğunuzda içerisindeki diğer türleri de belirtmezseniz yanlış ya da eksik bilgi alabilirsiniz.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
İstediğinizi diyebilirsiniz bir sorun olmaz fakat genelde karides akvaryumlarında balık tercih edilmediği için insanın aklına sadece karides olan balık bulunmayan bir akvaryum geliyor. Bu yüzden bir soru sorduğunuzda içerisindeki diğer türleri de belirtmezseniz yanlış ya da eksik bilgi alabilirsiniz.
Anladım😄, sağ olun.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Ek konu açmak istemedim, evde karides yemleme borusu ve petri kabı alternatifi veya benzeri ne yapılabilir ,kullanılabilir? Aklıma pipet ve minik yemlerin kapakları geldi ama salınımdan korkuyorum.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam tam olarak ne zararları var bilgi verebilir misiniz? Benim karides akvaryumlarımda belkide binlerce mevcut fakat bitkilerde herhangi bir problem söz konusu değil. Benim bildiğim kadarı ile sadeçe ölü ve neredeyse cıvık bir kıvama kadar çürümüş olan bitkileri tüketebiliyorlar.
Bitki köklerine zarar verdiklerini biliyordum, yanlış bilgiyse affola.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ek konu açmak istemedim, evde karides yemleme borusu ve petri kabı alternatifi veya benzeri ne yapılabilir ,kullanılabilir? Aklıma pipet ve minik yemlerin kapakları geldi ama salınımdan korkuyorum.
Ben bir akvaryumda kısa süreliğine yemleme borusu olarak dış filtre emiş borularının uzantısını kullanmıştım. Akvaryum yüksekliği fazla değilse cam gövdeli tükenmez kalemlerin uç ve arka basma yeri sökülüp iyice yıkandıktan sonra kullanılmayı denenebilir.

Petri kabı için alternatif bulmak çok daha kolay ben hem hindistan cevizi kabuğu hemde küçük sos tabaklarını kısa süreler kullandım. Birazdan resimlerini galerimde bulursam atayım.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Ben bir akvaryumda kısa süreliğine yemleme borusu olarak dış filtre emiş borularının uzantısını kullanmıştım. Akvaryum yüksekliği fazla değilse cam gövdeli tükenmez kalemlerin uç ve arka basma yeri sökülüp iyice yıkandıktan sonra kullanılmayı denenebilir.

Petri kabı için alternatif bulmak çok daha kolay ben hem hindistan cevizi kabuğu hemde küçük sos tabaklarını kısa süreler kullandım. Birazdan resimlerini galerimde bulursam atayım.
Tamadır, resimleri atarsanız sevinirim merak ettim nasıl gözüküyor.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
2023-08-1121.55.53302191567116757921.jpg
Kedinin oyuncağının dışının sert plastiği var olur mu? Petri kabı olarak2023-08-1121.57.151009313746290720843.jpg
Bu yemin kapağı uygun mu?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
@Mertali tuz ruhu testi dışında bir yöntem var mı?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Yardım eder misiniz?