Bunlar Kraliçe mi?

ATT1LAS

Yumurta
Üye
Selam dostlar, şimdi bir tanesini atacağım bir tane daha var ama o fotoğraf çekemeyeceğim bir kapta. odama geldi girdiler ışık açıkken yani kraliçelerin çiftleşmişlerinin çoğu kanat döker dendi bana ama sonuçta bunlar kendisi gelip beni bulduğu için çiftleşmiş olduğunu düşünüyorum. erkek olma şüphesinden ötürü atıyorum birini diğerinin fotoğrafını çekebilirsem onu da atarım. saygılarla vesselam.

Ekli dosyalar

• 11.jpeg
    11.jpeg
    22.9 KB · Görüntüleme: 35
  • 12.jpeg
    12.jpeg
    21.8 KB · Görüntüleme: 33
  • 13.jpeg
    13.jpeg
    15.8 KB · Görüntüleme: 33

CLYENSE

Minör
Üye
sanctustur muhtemelen benziyor. sizce çiftleşmiş midir?
Sanctus'a benzediğini düşünmüyorum. Tür tespiti genellikle makro fotoğraflar ve key'ler kullanılarak yapılabilir. Bu tarz basit fotoğraflardan cins tespiti zor olsa da, daha kaliteli fotoğraflarla en azından grup tespiti yapmak mümkün olabilir. Kraliçeyi yandan, net bir açıyla fotoğraflayabilirseniz grup ve cinsi hakkında daha sağlıklı yorum yapılabilir. Çiftleşip çiftleşmediğini anlamak için ise bir deney tüpüne alıp 1-2 hafta gözlemlemenizi öneririm.

Spyder

Yumurta
Üye
Bunu anlamanın tek kesin yolu, 1 hafta test tüpü kurulumu yaparak tutmanız. Kanatlarını dökerse kraliçedir, dökmezse salabilirsiniz. Bazıları dökmüyor; yumurtlarsa da anlayabilirsiniz.
Bende şuan evin içinde benzer bouyutta bir tane buldum fakat tüp veya benzeri birşey yok. Nasıl bir kap önerirsininiz gözle için ? Ayrıca hava alması , nem , yiyecek vesaire durumları nasıl olmalı. Amatörüm kusura bakmayın.

ERTEMi

Larva
Üye
Bende şuan evin içinde benzer bouyutta bir tane buldum fakat tüp veya benzeri birşey yok. Nasıl bir kap önerirsininiz gözle için ? Ayrıca hava alması , nem , yiyecek vesaire durumları nasıl olmalı. Amatörüm kusura bakmayın.
hava alsın yeter yanına ıslak ama sırılsıklam olmayan pamuk koy en yakın zamanda da deney tüpü edin düzeneğini kurup oraya transfer et yada uzun şırınga bul onunla kur düzeneği. Besin vermene gerek yok ilk işçiler çıkana kadar ama hangi tür olduğu da önemli sen karıncanın resmini çekip yükle tür tespitine orda daha fazla bilgi verirler.