Bulduğum karınca uygun mudur?

Eyupcan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba, kanatlı halde şu an ama çok sakin elimde duruyor. Uçmuyor. Sizce almalı mıyım, yumurtlar mı, döllenmiş midir, yoksa bulduğum yere bırakayım mı?

Ekli dosyalar

• IMG_2110.jpeg
    IMG_2110.jpeg
    26.8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_2109.jpeg
    IMG_2109.jpeg
    25.3 KB · Görüntüleme: 43
Moderatör tarafında düzenlendi:

Eyupcan

Yumurta
Üye
Bu arada yuva ağzında buldum karıncayı, nemli bir ortamdı. Dün yağmur yağdı, topraklı nemliydi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba, kanatlı halde şu an ama çok sakin elimde duruyor. Uçmuyor. Sizce almalı mıyım, yumurtlar mı, döllenmiş midir, yoksa bulduğum yere bırakayım mı?
Hangi tür olduğu hakkında bilgim olmamakla beraber prenses olduğu belli. Test tüpüne yerleştirip karanlık olucak şekilde bırakın. Sık olmasa da 1 veya 2 güne bir kontrol edin. Eğer kanat dökerse döllenmiştir. Eğer kanat dökmüyorsa bulduğunuz yere bırakmanız en doğrusu.

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye

ahmet55

Pupa
Üye
Hangi tür olduğu hakkında bilgim olmamakla beraber prenses olduğu belli. Test tüpüne yerleştirip karanlık olucak şekilde bırakın. Sık olmasa da 1 veya 2 güne bir kontrol edin. Eğer kanat dökerse döllenmiştir. Eğer kanat dökmüyorsa bulduğunuz yere bırakmanız en doğrusu.
Dediğiniz tamamen doğru değil 1-2 günde bir fazla sık olur 5 günde 1 ideal ayrıca kanat dökmeyip döllenmiş olan kraliçeler de var.

Kaganrelis

Larva
Üye
Yumurta vermesini bekleyin 1 2 hafta

Son düzenleme:

Eyupcan

Yumurta
Üye
Cinsi messor mudur bu arada daha detaylı fotoğrafta paylaşabilirim

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Cinsi Messor sp. ve eğer yanında başka kanatlı karıncalar da varsa %99 döllenmemiştir haberiniz olsun.

alisamilkale00

Pupa
Üye
Abdomen konusu benim kendi gözlemim, kesin öyledir diye birşey demedim. olumsuz yanıt veren arkadaşlar için yazmak istedim.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Son durumu bu şekilde. Alan çok mu dar kalmış arkadaşlar sizce ?

Ekli dosyalar

• IMG_2116.jpeg
    IMG_2116.jpeg
    21.9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2117.jpeg
    IMG_2117.jpeg
    19.8 KB · Görüntüleme: 23

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Gayet iyi. Alanı mükemmele yakın ve suyunda da hiç bir problem yok. 1 hafta bekleyin, yumurtlamazsa salın. Bu bir hafta süreçte hiçbir şekilde bakmayın veya titreşime maruz bırakmayın.
Son durumu bu şekilde. Alan çok mu dar kalmış arkadaşlar sizce ?

Dediğiniz tamamen doğru değil 1-2 günde bir fazla sık olur 5 günde 1 ideal ayrıca kanat dökmeyip döllenmiş olan kraliçeler de var.
Benim demek istediğim yumurtlaması değil, kanat döküp dökmemesi. 1 veya 2 güne bir kontrol edin dememin sebebi kanadını dökmüş mü ona bakması için söyledim. Türünü bilmediğim için böyle bir tavsiyede bulundum tabi bilen varsa daha iyi yardımcı olur.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Bugün bir kontrol etmek için açtım ancak henüz yumurtlama yok agresif biraz pamuğun üzerine çıkıyor sürekli